ЦИК отново глоби Боян Расате, заявил, че с удоволствие ще разстрелва хора

OFFNews 20 март 2023 в 10:03 3451 3

Архив

Снимка БТА/Асен Тонев

Боян Расате

Централната избирателна комисия (ЦИК) отново глоби кандидат-депутата от партия "Български национален съюз "Нова демокрация" Боян Расате заради призиви за насилие.

На 15 март ЦИК глоби Расате, който в ефир пожела да бесим бившата номенклатура на БКП.

Този път Расате е глобен заради участието си в предизборен диспут по БНТ2 от 15 март - в същия ден, в който ЦИК му наложи глоба.

Въпреки глобите на ЦИК, пак антисемитски изказвания в национален ефир (видео)

Тогава той казва: „Да бяхме разстреляли няколко предателя, заради които България се намира в това положение“ и „Да им се ударят няколко тояги по гърба“. Влиза в спор с кандидата Пирин Несторов от коалиция „Неутрална България“, който го апострофира с думите, че е горд, че е комунист и ще му даде после пистолет, за да го разстреля. Расате отвръща: „С удоволствие“. По отношение на опонента си казва, че е „тъп“ и „нагъл“. По-нататък в диспута Расате отново заявява, че с удоволствие ще разстрелва хора. При споменаване от Несторов на Лайпцигския процес и Гьоринг Расате използва нацистки поздрав в студиото.

Сигналът срещу Расате е подаден от Съвета за електронни медии.

Изборната комисия го е разгледала и е решила, че кандидатът за народен представител е използвал език, накърняващ добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите, което представлява нарушение на Изборния кодекс. Заради това Расате ще бъде глобен, а актът ще бъде съставен от председателя на ЦИК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Ivo RadAr

20.03 2023 в 11:39

Расате е Волгин ли?! Като еднакви триъгълници са си - единия националсоциалист , а другия съветист-болшевик , или интернационалсоциалист...

-1650

2

ob1

20.03 2023 в 11:30

А за ******** волгин, което искаше "народен съд" кога, м?

345

1

Джендо Джедев

20.03 2023 в 10:09

Хвани единия, удари с него другия, както е казал на родът. Такива като Расате само маскарят антикомунистическата идея. А пък за "неутралния" палячо няма смисъл от коментар, там е редно психиатрите да се изкажат.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша