ЦИК глобява Расате, пожелал в ефир да бесим бившата номенклатура на БКП

Акт ще има и за Венцислав Ангелов, който призова ''ционистите от малката държава Израел'' да напуснат България и предвеща бесилки за Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски

Александра Маркарян 15 март 2023 в 16:35 5446 7

Боян Расате

Снимка Кадър

Боян Расате

Централната избирателна комисия ще глоби кандидат-депутата от партия "Български национален съюз "Нова демокрация" Боян Расате заради призив за "насилие срещу определени политически активисти и групи граждани", съгласно решение на ЦИК, взето след сигнал от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Въпросният призив е отправен чрез Българската национална телевизия (БНТ) на 10 март.

В предаването "Панорама" Расате и водещият Бойко Василев си разменят следните реплики:

"Господин Василев, Вие питате коя е формулата да излезем от положението, в което се намираме. Формулата е елементарна и тя е исторически отиграна вече. Когато имаме ограбване, експлоатация и геноцид, който се извършва над определен народ, тогава наистина идва решението. Първо, трябва да бъдат посочени виновните. Виновните са бившата номенклатура на Българската комунистическа партия, която се разклони в различни политически проекти, ограби и се вклини като паразит в българската икономика, разпродаде предприятията за скрап, построиха си вили и живеят охолно за сметка на своите бедни избиратели. И ето го решението: за да живеем добре и да си върнем човешкото достойнство, трябва да изкореним проблема. Тези хора трябва да бъдат наказани. Дали ще ги бесим, дали ще ги обезглавим...

Водещият: Ехехе...

Расате: ... дали ще ги разстреляме, дали ще ги съдим и ще ги вкараме в затвора няма никакво значение... (не се разбира, тъй като водещият започва да говори през Расате)... когато дойде този ден, когато дойде този ден тази номенклатура на бившите комунисти, които живеят върху тялото като паразит, това, което се случи в Чили по времето на Аугусто Пиночет, ще им се стори аматьорска игра.

Водещият: Без заплахи, моля Ви, без заплахи!"

"От обективна страна се налага извод, че съдържанието на описания материал, използваният език накърнява добрите нрави, което е нарушение на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс, според който се забранява разпространението на материали, накърняващи добрите нрави - пишат от ЦИК. - Предвид изложеното, на основание чл. 57, ал. 1, т. 23 във връзка с чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия реши: установява нарушение по чл. 183, ал. 4 ИК, извършено от кандидата за народен представител от ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ Боян Боянов Станков Расате, изразяващо се в нарушение на добрите нрави чрез призоваване в предизборната си агитация за насилие срещу определени политици и граждани в участието си на 10.03.2023 г., от 21:19:40 – 21:20:50 ч., в предаването „Панорама“ по БНТ1. Оправомощава председателя на ЦИК да състави акт за установеното нарушение на Боян Боянов Станков Расате".

Чл. 183, ал. 4 от НК гласи: Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

В чл. 57, ал.1, т. 23 от НК се казва. (ЦИК) контролира провеждането на предизборната кампания от доставчиците на медийни услуги с национален обхват.

С друго свое решение ЦИК глобява още един кандидат за народен представител: Венцислав Ангелов от ПП "Истината и само истината". В негово изказване в предаването "Референдум" по БНТ от 7 март е налице "нарушение на добрите нрави чрез използване в предизборната си агитация на антисемитски послания и призовава за насилие срещу определени политици и групи от хора". Сигналът срещу него отново е изпратен от СЕМ.

В предаването той говори за плана "Ран-Ът", за сатанинска класа, която била окупирала всички власти в Родината и която искала да ни вкара в Трета световна война. Кандидат-депутатът нарича политиците "уроди в човешки образ" и "сган", нарича председателя на КЗП "папагал". Твърди, че "цялата политическа сган в България консумира наркотик", който "се добива от мъчения на дечица" и че трафикирането на наркотици и мигранти е държавна политика.

Ангелов се обръща към водещата Добрина Чешмеджиева с думите: „Как ще ми кажете, че няма да има нов Нюрнбергски процес? Ще дойдат бесилките, госпожо, и ще ги изпънем на жълтите павета и ще почне... предупредете Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски и цялата ционистка (цитатът е на ЦИК, от записа на предаването думата "ционистка" не се чува - бел. ред.) сган, че идва нов Нюрнбергски процес“.

За финал същият призовава:

"Обръщам се към ционистите от малката държава Израел. Имате заповед, издадена от Бог, от глобалната служба за сигурност, напуснете България".

Водещата се намесва с: Не Ви позволявам да говорите по този начин!

Ангелов: Напуснете България! България е Палестина!

Водещата: Вие сте в студиото на Българската национална телевизия, господин Ангелов! Организирайте си митинг! Нямате право да правите такива изказвания!

Ангелов: Добре. Напуснете България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

7

БотоксПутю

15.03 2023 в 19:52

Расате беше най-адекватния в студиото с изключение за бесенето, които са демоде в в Западния свят. Дори и в Русия не бесят. Там тровят, разстрелват на улицата или хвълят от по-височко.

8053

6

DARTH VADER

15.03 2023 в 19:19

Тезата,изложена от расате е напълно вярно...

Просто трябваше да обясни,как ще ги избесим политически коректно...;)))

-656

5

McCarthy

15.03 2023 в 17:22

същия цик, който толерира бивш прокурор на тодор живков от възродителния процес и конституционен лъжец да бъдат водачи на политическа сила.

БГКОЛХОЗ news

14048

4

voododoll

15.03 2023 в 17:13

Доста лицемерно от страна на Държавата...
Расате го глобяват одма...

Копейкин - не
Волгин - не
Волен - не
Оня лидера на русофилите - не

2099

3

Mateevk

15.03 2023 в 17:02

За съжаление метастазите на заболяването вече са навсякъде, защото преди почти 34 години не ликвидирахме корена на злото, а само поокастрихме отровния плевел. Тука се говори за заплахи от едната страна, но какво следва от думите на Копейкин, че няма да позволят махане на МОЧА и ако трябва ще го бранят физически? Това не е ли закана за разрушаване на конституционния ред в страната и тука няма нужда да бесим никого. Просто рупорите на рашизма трябва да бъдат забранени начаса, защото после ще трябва да се справяме с многоглава ламя и не се знае дали ще се справим. но се страхуваме, че вече е късно. Изпуснахме духа от бутилката и нищо хубаво не ни чака.

900

2

Маги Стралска

15.03 2023 в 16:47

а всъщност.... планът му не е лош.... но е доста закъснял.... струва ми се.....

1005

1

Диоген

15.03 2023 в 16:46

А волгин кога???
 
X

Да помогнем на украинските деца!