Цецка Цачева разкритикува Плевнелиев - не общувал добре с народа

OFFNews 03 октомври 2016 в 09:55 6836 26

Снимка БГНЕС, архив

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева разкритикува поведението на действащия президент Росен Плевнелиев (ГЕРБ). Попитана за оценката й за държавния глава в интервю за БНТ тя заяви, че той е бил президент в много труден момент, с две служебни правителства и извънредни парламентарни избори. "От моя гледна точка може би формите на диалог с българските граждани в някои моменти трябваше да стоят по малко по-различен начин", каза Цачева.

"В крайна сметка - смекчи тона председателката на Народното събрание, - крайната оценка за мандата му ще бъде положителна."

Тя посочи, че работата на президента е да обединява, обеща да направи всичко възможно да прехвърли мост между институциите и гражданите и заяви, че амбицията й е да спечели гласовете на хора, които досега са гласували срещу ГЕРБ.

Не отговори обаче на въпроса между София и кои други столици възнамерява да прехвърли мост, а го отклони с думите, че сме страна член на ЕС с всички произтичащи от това ангажименти и задължения и че трябвало да имаме добри отношения с всички столици.

По повод факта, че кандидатът за вицепрезидентът на ГЕРБ е вицеадмирал - Пламен Манушев и въпрос, свързан с функцията на държавния глава на главнокомандващ българската армия, Цачева обяви, че е номинирана за президент, а "не за военни маневри" и че да, президентът бил главнокомандващ, но много по-важни били фигурите от висшия пилотаж в общуването му с гражданите и институциите.

Най-късно на 13 ноември българските граждани ще посочат кой къде се е приземил, допълни тя.

Тръгвам на състезание, ще уважавам всички останали, ще бъда такава, каквато съм. Ще взема доброто и от останалите, но ако срещу нас се сипят хули, откровени клевети и лъжи, бъдете сигурен, че няма само да се усмихвам, обърна се Цачева към водещия интервюто.

Реакциите срещу кандидатурата й тя определи като очаквани. "Бих се притеснявала, ако нямаше такива, защото това би означавало, че ГЕРБ са предложили една безлична кандидатура, без биография."

От нищо не се срамувам от членството си в БКП - такива бяха времената. Не съм била висш номенклатурен кадър, отсече Цачева.

Тя коментира и политическия хит "Цъфнал ГЕРБ", изпят от нея и приятели и записан на клип. "Вие никога ли не сте пял тогава, когато ви е хубаво и сте в компания?", попита Цачева водещия и констатира, че хората, които се забавляват с това "явно са много тъжни и комплексирани".

Тя се обяви за строга, но справедлива в отношението си към всички партии. Вие знаете, че като председател на Народното събрание никога не съм толерирала нарушаването на правилника, без значение от коя партия - гледайте архивните записи от пленарната зала, посъветва Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

25

Black Hex

03.10 2016 в 14:26

и доматите му се... спаружили.
:)))

10538

24

Black Hex

03.10 2016 в 14:26

ох чесън имитира знания и опит.
а виното... му се вкиснало.

17439

23

мнение от IP

03.10 2016 в 14:25

А, Цецка Цачева си е плюла в устата с Мая Манолова, докато са хапвали череши може би...

14469

21

случайно прочетох

03.10 2016 в 12:55

Цачева ми стои, като карикатура и еманация на глупостта.
Президентът (който и да е той) не е пеперудка да обикаля и да се снима с бабички по селата, и с деца на игрища.Не е клоун.
Но Цачева, явно ще го играе клоун.
Хубавата новина е, че няма да ѝ се чува артритния глас в НС всеки ден.

10538

20

Black Hex

03.10 2016 в 12:55

Айде стига толкова реклама на Гоце, че ше трябва да продава хотела, за да ми плаща непоискан PR. Ей вие това сорошомолците трябва много да го мразите - все гледате да го набутате финансово! В тоя случай с непоискан PR от трето лице. Сти бе, престанете.
До какво доживях... да правим реклама на Гоце в опит да покажа колко нестъстоятелен е рошко_vip?!

10538

19

Black Hex

03.10 2016 в 12:52

Въобще Гоце от кумова срама е правил и съчетани "държавни посещения" по време на олимпиади. Ето 2004г ходи да гледа финала на халки, но и се среща с още някой.
"Президентът Георги Първанов е провел среща с премиера на Гърция Костас Караманлис, съобщиха за Агенция “Фокус” от прессекретариата на държавния глава. В момента тече срещата на президента с кмета на Атина Дора Бакуяни.
За 13 часа е насрочена срещата между държавните глави на България и Гърция Георги Първанов и Константинос Стефанопулос. Президентът Георги Първанов е на посещение в Атина от вчера.
Той присъства на финала на халки в рамките на 28-те летни Олимпийски игри. Днес се очаква Георги Първанов да наблюдава състезания по вдигане на тежести и плажен волейбол. Вчера президентът Георги Първанов се срещна с президента на Международния олимпийски комитет Жак Рох, а вечерта присъства на Деня на България. Фокус/НДТ"



25665

18

Victimized

03.10 2016 в 12:51

Че Гоце не става е факт , но това , че не са го викали на посещения не означава нищо за един наистина достоен президент . Като видях снимката на Роско с семейство Хюсейн Обама , загубих дори личното си достойнство .
В условията на модерната гео-политика президента на държава като България , икономическо джудже и политическа амеба , го канят само да покаже готовност за близане на задници , ако има разминавания в политическите възгледи , гледат да не го канят освен ако не е напълно наложително . Сега , ако не беше тази подметка , а някой мъж на място , нямаше да говори как цяла България била въодушевена от идеята за споделената отговорност спрямо бежанците . Та той Роско и сега скача според на Баце тоягата , в речта пред ООН подкрепи Бокова и после в самолета на връщане подкрепи Кристалина , та той е плъзгав колкото си искаш и единствената причина да го викат навсякъде е , че е безобиден , неудобни въпроси от него няма как да излязат .......

10538

17

Black Hex

03.10 2016 в 12:48

Пък и и на ловджията му се падна олимпиада в Китай. И той като плевню я е посетил... но е имал и "държавни срещи" с Ху Цзин-тао. Късмет кво да правиш. Приели са го, а стоителното "босче" е стигнал само до съблекалнята на отбора по волейбол.
И още нещо ще ти припомня - Гоце никога нямаше да стане Президент, ако не беше онова озъбено и оцъклено чудовище с още по оцъкленото си желание за втори мандат на всяка цена!
В това отношение той би плевню. Признавам, че има поне още един президент на България паднал толкова ниско. По.ниско и от овчарката от Скалистите планини.