Цецка Цачева излиза в платен отпуск, ще дава заплатата си на чeркаските баби

OFFNews 05 октомври 2016 в 09:24 12186 9

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която бе издигната за кандидат-президент на ГЕРБ, днес обяви, че излиза в платен отпуск.

Тя се отказва да изпълнява длъжността си, за да не поставя в неравностойно положение другите кандидати за президенти на партиите.

Цачева няма да изпълнява длъжността си от 3 октомври, когато е регистрирана за надпреварата в ЦИК, до приключване на изборите.

Нейният стол в парламента ще заема зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев от ГЕРБ.

За да излезе в платен отпуск, Цачева ще подаде молба и тъй като по думите й, причините, по които ще отсъства, са уважителни, тя ще е в платен отпуск.

И за да няма спекулации, кандидатът за президент на ГЕРБ ще даде парите от заплатите си, докато е в отпуск, за носии на черкаските баби. Това са бабите, заради които като председател на НС Цецка Цачева бе забъркана в скандал. "Трябва да се снимам с някакви баби", каза тя в парламента, именно бабите от Село Черкаски, община Вършец, а бе изтълкувано, че нарича така българските евреи.

И все пак когато има важни за обществото закони, Цачева смята да присъства в правото си на народен представител в парламента, за да участва в гласуването им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

4

morkoff

05.10 2016 в 10:31

Не става ясно кои пари ще дари. Заплатата си ли?
Нали е в платен остпуск? С какво ще се храни?

17439

1

мнение от IP

05.10 2016 в 10:03

Точните думи бяха "трябва да се снимам с нек'ви баби"