Цачева президент? Та тя говори само за майчинство

Радан Кънев порица Цветанов: Пак не правите разлика между партия, мафия и държава

OFFNews 05 октомври 2016 в 11:10 5697 4

Снимка БГНЕС, архив

Димитър Делчев и Димитър Танев в пленарната зала на Народното събрание.

Единственият кандидат с ясна политическа визия за президентската институция е Трайчо Трайков. Това заяви секретарят на парламентарната група на Реформаторския блок Димитър Делчев в предаването "Референдум" на БНТ.

Той стигнал до този извод, сравнявайки досегашните изяви на кандидата за президент на най-голямата партия ГЕРБ и на лидера й и премиер Бойко Борисов.

Дори кандидатът на най-голямата партия - Цецка Цачева, не говори за приоритети, а за майчинство, констатира Делчев. За разлика от нея, Трайков посочи приоритетите си за президентски мандат: сигурност за хората чрез реформи в образованието, здравеопазването, борбата с корупцията и укрепването на институциите и правовия ред, довършването на съдебната реформа и мерките за повишаване на доходите на хората - това зависи от президента, допълни той.

Според него Трайков и кандидатът за вицепрезидент ген. Събев са истинската дясна кандидатура, която ще гарантира евроатлантическата ориентация на България. Те щели да гарантират и независимостта на страната в ключови области като енергетиката.

Кандидатурата на Трайков защити и лидерът на ДСБ Радан Кънев след нападката на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че достатъчно красноречиво за кандидата на Реформаторите говори фактът, че е бил уволнен като министър от Бойко Борисов за несправяне с работата си. 

"Колегата Цветан не издържа и нападна пряко истинския си противник - Трайчо Трайков и реформаторската десница. Трайчо бил отстранен от Борисов "за несправяне с работата". 

Не, пак не правите разлика между партия, мафия и държава.

Трайчо беше отстранен заради отказ от поемане на партийното поръчение да пази достлука между ГЕРБ, Първанов и Златев и интереса на енергийната мафия. И точно това показва че винаги - и като министър, и като експерт, и като политик от РБ - е бил на страната на гражданите и институциите срещу превземането на държавата от нечисти интереси", написа Кънев в официалния си Фейсбук профил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

4

Руслан

05.10 2016 в 23:56

Интелект хаха. При агент Гоце имахме ли интелект?
Или го загубихме наскоро?

10538

3

Black Hex

05.10 2016 в 11:38

Какъв интелект бе?!
Управлява ви Министър "АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ"!
Избран ПОВТОРНО! В едно с "ентелектуацити" дето се кълняха в майките си, че НИКОГА, ама "НИКОГА С герб"!
Малко ви е цеца на вас. Малко.
Не Ц.Ц. кандидат... TZV.TZV. трябваше да ви нахлузят!
Съжалив ви е батко ви.

14057

1

morkoff

05.10 2016 в 11:18

И печене на плажа в Катар.