Цачева: Оставка на Борисов заради мен? Не мисля, че има такава хипотеза

OFFNews 06 октомври 2016 в 09:05 7493 18

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева не очаква да се стигне до оставка на премиера Бойко Борисов след първия тур на президентските избори.

В сутрешния блок на бТВ тя бе помолена да коментира думите на министър-председателя, че ще подаде оставка веднага след първия тур на президентските избори, ако Цачева няма най-високия резултат от всички кандидати. 

"Не мисля, че има такава хипотеза", каза Цачева.

На няколко пъти по време на интервюто тя изрази категорична увереност, че ще успее да спечели изборите.

"Президентът по конституция е обединител на нацията. Една жена и майка би внесла по-меки нотки в президентската институция. Трябва да познаваш проблемите на хората. Аз знам какво е нуждата от закрила, жените внасяме един по-различен нюанс", обясни Цачева.

За пореден път тя обясни, че не се срамува от факта, че е била член на БКП, но това не я правело по-малко десен кандидат. 

Цачева направи любопитен коментар на въпроса кой от другите кандидат-президенти възприема като най-сериозен опонент.

"Основният ми опонент е кандидатът на БСП и до вчера се двоумях кой всъщност е той. Май е Илияна Йотова", каза тя.

Цачева обясни, че е в добра форма за президентското състезание, въпреки че ощесе възстановявала се от битовата си контузия в коляното.

"В нападките към мен липсва политическият елемент. Обвиненията за "домакиня" по мой адрес са несъстоятелни", добави кандидатът на ГЕРБ.

Тя бе помолена за коментар на социологическите изследвания, които даваха 51% подкрепа за кандидат "Х" на ГЕРБ и по-късните данни, даващи едва 19% подкрепа на Цачева.

"Кой го казва? Не коментирам социолозите. Тръгвам с енергията, която ГЕРБ гради за всички граждани. В личен план имам подкрепа на колеги от други парламентарни групи. Като получа доверие ще работя в интерес на всички български граждани", добави Цачева.

Според нея номинирането на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН не било грешка.

"Не се оказа вярно, че кандидатът трябва да е жена от Източна Европа. 3-4 дни не бяха достатъчно за разгръщане на кампанията на г-жа Георгиева. Подкрепата към нея от други държави от региона ни караше да мислим че има по-добър шанс от тези на г-жа Бокова", обясни Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

18

Black Hex

06.10 2016 в 10:54

Е цецка кво казА: " Благодарна съм на партията-МАЙКА и не се срамувам." Ми че тъй де, иначе образУвание - на мук!

10538

17

Black Hex

06.10 2016 в 10:53

Жужето Атанасов(слязъл от локомотива и станал топ-разузнавач)

@giotwer, гномчо никога не е карал локомотив, защото не може да се качва, къси са му крачетата. Той просто е завършил пжи-то защото до там са му стигали връзките. После започва директно у ме-ве-рето. Като цвъки, но подобрена версия - с повече рам и двуядрен процесор. :) Кариерата си я дължи изцяло на бъвшия си стъст.

10538

16

Black Hex

06.10 2016 в 10:46

Днес една от големите европейски новини е от България...
Днес официално влиза в действие новата европейска агенция за граничен контрол... ще имат юрисдикция да извършват арести...
Това е голяма промяна за ЕС - има вече реална федерална служба за граничен контрол с европейска юрисдикция.


Аха-ха-хаххх! Вече имаме номиран състезател за дневната награда "Ах мили мои уста, Защо се отваряте, когато не трябва!"
@wayOff, като оставим настрана, че все още няма гласуван бюджет за тази структура, че все още няма нито един назначен служител, че докато това стане и дойдат тези 1500 "фронтиера" на българската в Европа ще са влезли поне още едно 300-400хил. орки
Та като оставим ВСИЧКО ТОВА, като оставим даже и въпросът "при нас влизат, защо не влизат при гърците и италианците?"... искам да те попитам следното:
-арестите и повдигането на обвинения на база на българското законодателство ли ще се извършват? Или вече има "Извънреден европейски закон за границата"?

17898

14

кикимора

06.10 2016 в 10:11

Бесепето не предложиха никаква алтернатива и това ще направи Цеца президент.

29585

10

Izalina

06.10 2016 в 09:39

Mноо ясно, чe като си видя популярността в общественото пространство, ще почне издалеч да подготвя почвата баце да се отметне от обещаната оставка, след като тя се сгромоляса на изборите ... deja vu
 
X

Да помогнем на украинските деца!