След хаоса в "Арена Армеец": Правят на график за предаване на протоколите в София

Симона Костадинова 30 октомври 2015 в 13:23 3416 7

ОИК-София е утвърдила график, по който секционните комисии ще предават бюлетините и протоколите си след приключване на изборния ден в неделя.

Решението е било взето вчера.

Графикът е по административни райони, но не е публикуван на страницата на ОИК. Целта е да се предотврати струпването на хора и чакането с часове на опашки при предаването на протоколите, както се случи в зала "Арена Армеец".

Членовете на секционните комисии обаче ще трябва да седят при чувалите с бюлетини, докато чакат да дойде техния ред в графика. 

До решение се стигна след 40-часовия хаос при предаването на бюлетините и протоколите от първи тур в "Арена Армеец". Тогава около 5000 членове на секционни комисии бяха затворени в залата. През това време 117 души са били прегледани от екипите на Бърза помощ, а 12 от тях са постъпили в болница. Една жена дори направи спонтанен аборт.

При втория тур на изборите за районни кметове в София, изборните книжа няма да се предават в "Арена Армеец", а в зала 1 на НДК. Това е решено със заповед на изпълняващия длъжността кмет на София Мария Бояджийска.

Днес стана ясно, че шефката на ОИК- София, която нарече припадналите и потърсилите лекарска помощ в "Арена Армеец" симуланти, е подала оставка по искане на премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!