След хаоса в "Арена Армеец": Правят на график за предаване на протоколите в София

Симона Костадинова Последна промяна на 30 октомври 2015 в 13:23 2871 7

ОИК-София е утвърдила график, по който секционните комисии ще предават бюлетините и протоколите си след приключване на изборния ден в неделя.

Решението е било взето вчера.

Графикът е по административни райони, но не е публикуван на страницата на ОИК. Целта е да се предотврати струпването на хора и чакането с часове на опашки при предаването на протоколите, както се случи в зала "Арена Армеец".

Членовете на секционните комисии обаче ще трябва да седят при чувалите с бюлетини, докато чакат да дойде техния ред в графика. 

До решение се стигна след 40-часовия хаос при предаването на бюлетините и протоколите от първи тур в "Арена Армеец". Тогава около 5000 членове на секционни комисии бяха затворени в залата. През това време 117 души са били прегледани от екипите на Бърза помощ, а 12 от тях са постъпили в болница. Една жена дори направи спонтанен аборт.

При втория тур на изборите за районни кметове в София, изборните книжа няма да се предават в "Арена Армеец", а в зала 1 на НДК. Това е решено със заповед на изпълняващия длъжността кмет на София Мария Бояджийска.

Днес стана ясно, че шефката на ОИК- София, която нарече припадналите и потърсилите лекарска помощ в "Арена Армеец" симуланти, е подала оставка по искане на премиера Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2015 в 18:10

#IgnoreКънчоПуткодеров

30.10 2015 в 17:21

нИКОЛАЙ, и аз искам много работи но уви..... Искам такива гейове като теб да ги няма, но всъщност какво става.... обратното. Размножавате се. Явно сте намерили начин "извънматочно" да забременявате. То така става от много опити най-накрая се получава. Затова ти дерзай, и теб ще те ощастливи някой...

30.10 2015 в 17:10

Уй, явно знам:
Искам да има график за приемане, като ми кажат в 10 часа да съм в залата, например под номер 5890. През това време чувалите в бюлетините стоят под ключ в съответното РПУ, като дойде времето аз, чувалите и другите членове отиваме ана уреченото място и за час два ги предаваме. И възниква въпроса, защо трябва да е едно място.
Освен това искам в България да има по малко кретени, като теб, но това също е в царството на мечтите.

30.10 2015 в 16:31

Николай, като не искаш в кръчмата иди в "Армеец", може и някой сандвич да ти подхвърлят....Всъщност ти знаеш ли кво искаш....?

30.10 2015 в 16:22

"Членовете на секционните комисии обаче ще трябва да седят при чувалите с бюлетини, докато чакат да дойде техния ред в графика."
Значи, ако аз съм председател на СИК (а такъв съм бил) ще седя със заместник председателката и секретаря в местната кръчмадокато ни дойде реда.

30.10 2015 в 16:09

Адски умно, направо гениално.
Това решение значи: пак ще има да чакате сума ти време, но го правете някъде далеч от ОИК и камерите на медиите. Сега вместо да чакате 2 дни в Арена Армеец, ще чакате 12 часа в училището, където е секцията.
Да Е*А тъпаците нещастни.

30.10 2015 в 15:01

"ОИК-София е утвърдила график".... аааа значи можело. А сега някой "компетентно" да каже нещо против ЦИК, че те били виновни..... Разни "лекари БГ" и други лекари, инженери и т.н. специалисти, който само за това, че са чували за "десетте божи заповеди" се смятат за юридически компетентни да раздават присъди, кой е виновен, кой е невинен. 99,99% от булгаристанците хабер си нямат от право и закони но иначе "устите са им като на хипопотами"....