ЦИК наказва Сидеров за скъсаната бюлетина и "герберска клика"

Симона Костадинова Последна промяна на 30 октомври 2015 в 11:59 4956 10

Лидерът на Атака ще отнесе две глоби за агитация в изборния ден, а партийната му телевизия - още една.

Това става ясно от вчерашните решения на Централната избирателна комисия (ЦИК). Всички сигнали са подадени от председателя на СЕМ Георги Лозанов.

При първо нарушение на забраната за агитация глобата е от 2 000 до 5 000 лв, а при повторно - от 5 000 до 15 000 лв. Това означава, че Сидеров може да бъде наказан с до 20 000 лв за това, а партийната телевизия с до 5 000 лв. 

Първият сигнал е за това, че в изборния ден Сидеров демонстративно скъса бюлетината за националния референдум, като освен това отправи неприлични призиви към държавния глава Росен Плевнелиев. Затова в решението си ЦИК пише, че Сидеров не само е нарушил забраната за агитация в изборния ден, но и е "накърнил добрите нрави".

Следващият сигнал срещу Сидеров отново е за агитация в изборния ден, но този път път в ефира на партийната телевизия "Алфа". В предаването „Неделя ден Господен“ той не само призовава „хората да подкрепят Атака и да свалят от власт престъпната герберска клика“, но и заявява, „че няма да спазва никакви правила на изборния ден“.

Последния сигнал на СЕМ до ЦИК е срещу агитационни материали, излъчени по телевизия "Алфа" по време на изборния ден. В предаване от 12 до 15 часа водещите и техните събеседници многократно са агитирали за подкрепа на „Атака“ и позиция „не“ на националния референдум, както и срещу ГЕРБ.

Сега от ЦИК трябва да съставят актове за извършените нарушения, а след това областния управител да определи какъв ще бъде размерът на глобите, който Сидеров трябва да плати заради погазването на закона.

Лидерът на Атака има право да обжалва и трите решения на ЦИК пред Върховния административен съд в тридневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2015 в 12:28

А изродите от ДПС ? Предлагам направо в затвора!

02.11 2015 в 00:38

Ъхъ, и освен това една жена чула по телевизора, че Волен бил ВИНОВНИК и за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, и за топенето на ледниците, и за секви други там НЕГАТИВНИ РАБОТИ. Омерзен съм.

30.10 2015 в 18:41

#IgnoreКънчоПуткодеров

30.10 2015 в 17:08

Правя каквото си искам, когато си искам и където си искам! А не чакам като теб "опорни точки" :)
Виж коментар 09 малко по-нагоре. И си повтаряй НАТО, ЕС, НАТО, ЕС... :)))

30.10 2015 в 16:54

То туй много овехтяла новина. Като от някой брой на Работническо дело около Априлския пленум. От тогава сме възкачили нагоре и в момента се възкачваме.
А за това, че тук ти тръкват глупостите, много по вероятно е причината да е, че вулгарната ти простотия преминава границата на търпимост. Замислял ли си се с червената си кратуна, че тук влизат и деца? Политическата, социалната и сексуалната ти ориентация, ще оставя без коментар...
Чудя се къде е Ряпата? Как още не се е появила да те защити, пръскайки цинизми?

30.10 2015 в 13:42

Драна путко, отблъскващо проста си! Я кажи защо 75% от българите не гласуват? Получаваш гербер /цвете/ от мен за теб, но не си мой тип, колкото и да ти се ще ;)

30.10 2015 в 13:17

Хубаво наказаха Болен за скъсаната бюлетина, но защо не санкционираха и Бойко, който си направи чиста агитация, като каза за кого е гласувал в момента, в който го правеше...

30.10 2015 в 13:15

Кънчо,с другарю и другарки може да се обръщаш само към на мама ти шундата!

История сте бе, не разбра ли ?!!!
За вас могат само платени мангали да гласуват, но не и българи!!!
Понял, карандаш нещастен?!

30.10 2015 в 12:44

Без да съм фен на когото и да е от "политическата класа" Да попитам: Мери ли се с различен аршин, или само така ми се струва? Защо старателно се изтласкаха наркотиците и безакцизните стоки настрана, а се опитва всячески да се даде определена посока на скандала?
Истински вярвам, че ще доживея да си платят предателите, унищожителите на България! Майка България!!! Аз вярвам!!!