Симеон Славчев: ПП МИР ще бъде една от водещите политически сили в Бургас след изборите

OFFNews 13 юни 2021 в 16:18 1432 0

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ще бъде една от основните политически сили в Бургас след парламентарните избори на 11-ти юли. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев, който представи кандидатите за народни представители в Бургас и основните политики и приоритети на политическата сила.

"Основната цел на ПП МИР е да прескочи бариерата от 4 % и да стане парламентарно-представена партия, но за нас политиката не е самоцел, а средство за реално решаване на проблемите на хората. В нашите листи са експертите от всяка една област. Убеден съм, че със съвместни усилия ПП МИР ще бъде приятната изненада след парламентарните избори за българските граждани, които се борят за промяната и неприятната за политическото статукво", заяви Симеон Славчев.

Той представи и развитието на четири основни отрасъла, които са от ключово значение за българската икономика - селско стопанство, туризъм, транспорт и инфраструктура и развитието на високите технологии.

"Особено важно за Бургас е развитието на туризма, като цялата област има уникални дадености, които са от изключително важно значение и с правилната държавна политика този сектор може да се превърне в един от основните за българската икономика, а това да окаже благоприятно въздействие и за икономическото развитие на региона", заяви лидерът на ПП МИР.

Симеон Славчев каза, че Бургас има уникално значение и за инфраструктурата и е една от важните стратегически дестинации, която може да играе важна роля за създаването на транспортен хъб с решаващо икономическо значение за целия регион.

Основен акцент в програмата на партията за възстановяване и устойчиво развитие в българската икономика е налагането на социално-пазарното стопанство. Този модел дава свобода за предприемачество и добри условия то да се развива, използвайки уникалните особености на България. Другите основни приоритети за партията са административна реформа, етичен кодекс за бизнеса, както и създаването на Министерство на семейството, което да опази българския род и традиция.

Водач на листата на ПП МИР в Бургас е проф. Радостин Долчинков. Той е преподавател и административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически науки във висшето училище. На второ място при кандидатите за народни представители е Иван Киров, който е виден общественик и граждански активист от морския град. Трета в листата е Виолета Йовчева от Сунгурларе. Тя работи в частния сектор в сферата на търговията с дрехи. На четвърто място в листата е Александър Добрев от Поморие. Завършил е Колеж по туризъм в Бургас "Проф. д-р Асен Златарев" и работи в сферата на туризма. На следващото място в листата е Теменужка Иванова от Карнобат, която също работи в сектора на туризма. Икономистът Онник Таракчиян и представител на арменската общност от Несебър е шести в листата, а след него е Венцислав Иванов - дипломат и ръководител на посолствата на България във Финландия, Румъния и Русия. Осми в листата е инж. Деян Колев от Созопол, който работи в частния сектор. Експертът по туризъм и външна политика от Царево Теодор Асърджиев е следващият в листата на ПП МИР, а икономистът Милена Стоянова от Приморско с над 20 години стаж по одит по стандартите на ISO е на десето място. Единадесети в листата е Виктор Атанасов, който е експерт по иноваци и иновативни разработки и проекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови