Quantcast

Расате: България не може да гледа чужди деца, когато няма пари за своите

ОFFNews Последна промяна на 17 септември 2014 в 13:03 1976 2

"България не може да си позволи лукса да гледа чужди деца, след като няма пари за образование за нашите", заяви пред ТВ7 председателят на "Български национален съюз- НД" Боян Расате.

Расате бе категоричен, че жителите на пернишкото село Калище са прави да изгонят децата бежанци от училището

На първия учебен ден те обявиха бойкот на учебната година заради 12 деца на бежанци, които трябвало да учат в Калище. Случаят предизвика отзвук и възмущение.

Според националиста нямало и практическа възможност децата на чужденците да учат наравно с българските ученици при положение, че не говорят български.

Той засегна и друга тема - за парите на пенсионерите, като заяви, че не можем да си позволим да даваме пари за чуждите деца, а българските пенсионери да тънат в мизерия. За него това е "изразходване на средства в неправилната посока".

Председателят на националистическата формация обяви, че бежанците се извозват през нощта от лагерите, за да не се концентрират на едно място и да се разхвърлят във всички части на България, като допълни, че сред тях има и ХИВ-позитивни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2014 в 14:52

Този е поредния менте –националист и патриотар, но за това е прав: На едни нелегално влезли в страната имигранти, дошли от хиляди километри и платили на каналджии, за да влязат незаконно в страната, вместо да са в затвора, им се осигурява от нашите данъци: Настаняване в хотел, отопление, осветление, вода , храна, медицинско обслужване и лекарство – напълно безплатно, че и плюс това – джобни.Колко от българските пенсионери могат да си позволят с пенсия 200-300 лева тези неща? Същевременно, разни щатни „хуманисти“ и „демократи“ реват за правата на сомалийци и афганистанци, а никой не се сеща да реве за правата на българите, останали без домове в Мизия по вина на държавата, на които никой не им осигурява тези неща.Дадоха им по 300 лева еднократно и евентуално ще ги настанят във фургони зимата, но е много, много важно забулените афганистанки да посещават училище, нали?

17.09 2014 в 13:42

По-тъп популизъм не съм срещала скоро. Расизъм в действие. Да не би да е изследвал лично хората за СПИН?
Скоро очаквам от такъв примат да противопостави българските пенсионери и деца
 
X