Радев: Това, че съм надпартийна кандидатура, внесе много смут

OFFNews 03 ноември 2016 в 09:39 2358 2

Това, че съм надпартийна кандидатура, внесе много смут. Казаха веднага, че съм мораво червен комунист и агент на Москва, след това казаха че съм прикрит евроатлантик и агент на Вашингтон. За да им помогна, ще им кажа, че съм агент на българския народ и ще бъда негов агент във властта.

Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред над 1000 граждани във Враца. 

Той обясни, че говорейки за стабилност, управляващите сигурно имат предвид концентрацията на средствата в дадени малко на брой центрове и абдикирането на държавата от други региони. Кандидатът за президент подчерта, че това е стабилността, за която говорят управляващите в Севрозапада - държавата се е отдръпнала и е оставила хората да се оправят сами. „Благодаря ви, че въпреки всички трудности, въпреки че сте изоставени, продължавате да се трудите достойно и да градите България“,обърна се той към врачани. 

Ген. Радев заяви, че за да можем да постигнем нужната на цялата страна промяна, не трябва да вярваме, че изборите са предрешени, залогът е маловажен и няма смисъл, защото всичко е ясно и нека просто си назначим президента, за да има една партия пълен контрол в държавата и да има стабилност. „Не се поддавайте на провокации. Обединени, с общи сили, ще успеем да извоюваме победата в името на България“, каза кандидатът за президент.
Корнелия Нинова: Между достойнството на един народ и безчестието на едно правителство, с ген. Радев избираме достойнството. 

„Изправени сме пред голям избор. Избираме или да си върнем достойнството като народ, или безчестието на това правителство, което продаде България“. Това заяви пред събралите се лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че управляващите са продали страната ни, когато са сменили Ирина Бокова с Кристалина Георгиева, когато са подписали търговското споразумение с Канада, когато са подписали четири пъти санкциите срещу Русия и когато са приели решението за настаняване на бежанци в българските общини. Председателят на левицата подчерта, че те са направили всичко това под чужд натиск и чужди решения на външни господари. „Ние избрахме достойнството на един народ и за това се изправяме пред вас с кандидатурата на ген. Радев. За този българин, за този патриот се изправяме пред вас и търсим вашата подкрепа, за да имаме достоен държавен глава, да си върнем честта на българи и достойството си като държава в Европа и по света“, заключи Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови