Пищова започна гладна стачка и плаши със самоубийство, изчезнали му гласове

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2016 в 20:17 15194 3

Снимка БГНЕС

Кандидатът за президент Димитър Маринов, известен като Митьо Пищова, обяви, че започва гладна стачка и заплаши да се самоубие пред Централната избирателна комисия.

Причината е, че по думите му са изчезнали 20 000 гласа в негова подкрепа от Лондон.

"Откраднаха много гласове. Аз имам от Лондон 20 000 гласа, засега още ги няма. В седем села, в които съм бил, са гласували за мен, а гласовете ги няма. Гласувах в моята секция със сина ми и с негови приятели, а пред мен комшии и всички тези 15 гласа изчезнаха. Няма ги. Аз гласувах за себе си и мен ме няма. Крадци и мошеници! От утре обявявам гладна стачка пред ЦИК. След 15 дни чакам решението на ЦИК, ще си направя една бесилка и ще се обеся публично, защото не ми се живее", заяви Пищова пред Дарик. 

"От Бургас също имам много гласове. Къде са те? Всеки един собственик на хотел ми е личен приятел. Къде са гласовете им? Къде са половината гласове и на Несебър? Може ли да нямам един глас? Това какво е?! Ще се обеся пред ЦИК! И без това съм болен и стар, не ми се живее! Трудно изкарах този месец и без това. Наистина ще се обеся пред ЦИК, а от утре всеки ден от 08:00 до 17:00 ч. гладна стачка. Всички ще сме там, цялата партия - аз, вицепрезидентът, председателят на партията и 25 млади момичета", допълни той. 

Кандидатът за президент смята и да подаде жалба до ЦИК заради изчезналите гласове. 

Митьо Пищова посочи, че още не е решил кого да подкрепи на втория тур.

"През нощта ще си взема две манекенки, пътувам за Банско, за президентския апартамент в хотела и ще реша кого да подкрепя. Цецка Цачева няма визия, пък генерал Радев е комунист", каза той.