"Патриотичен фронт": ЦИК не призна върховенството на закона

Последна промяна на 22 септември 2014 в 08:51 4221 9

"ЦИК не може да прегласува нещо, което съдът вече е отхвърлил. Комисията не признава върховенството на закона с тези свои действия"

Това заяви лидерът на НФСБ и коалиционен партньор на ВМРО в "Патриотичен фронт" Валери Симеонов пред Нова телевизия.

По думите на Симеонов ЦИК дори не са извършили проверка на това дали хората, подали заявления да гласуват в Турция съществуват и дали имат избирателни права.

На 20 септември ЦИК реши да игнорира решението на ВАС и че няма да бъдат заличени 8 секции в Турция, за които съдът се произнесе, че са незаконни.

Мотивите на ЦИК са, че има и допълнително подадени заявления и съдът е взел решение на база стара информация.

Симеонов отхвърли и връзките си с Бареков и това, че идеите на "Патриотичен фронт" са близки до това на "България без цензура".

"Ако ББЦ са близки с нас, то те трябваше да бъдат до нас в ЦИК, когато подавахме жалбите. Думите на Бареков, че ще блокира границата с Турция са празни приказки", коментира лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов отрече за проеден път слуховете, че "Патриотичен фронт" ще бъдат патерица на ГЕРБ.

"Ние сме склонни да работим със всеки, който следва нашите приоритети за изваждане на България от кризата. Ние имаме програма, която ще следваме в новия парламент", завърши лидерът на НФСБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2014 в 16:59

Плачът и напъните на нископрофилните тролове тук, да плякат и да мрънкат е много по-добро доказателство за силата на Патриотичен фронт, дори и от похвални слова и политическа реклама. Ревът на трола е като музика в сравнение.
А пък за нагаждача и ибрика - всеки патриот е нещо лошо, тъй като му пречи да се оправдава пред себе си.
Тролове, врякайте и пискайте колкото искате, само забава ни носите!

23.09 2014 в 10:28

Колкото и да им е мъчно на деформираните и безцензурни проекти на Ердоган, този път Патриотичният блок влиза мощно в Парламента. В никакъв случай не са идеални, но имат ясна, приемлива и изпълнима програма и най-вече реални механизми за изваждането на тумора ДПС от българската политика. А дали са автентични патриоти, всеки нормално мислещ, средно и над средно интелигентен и непредубеден избирател, вече си е направил изводите. Такива са фактите, останалото е пропаганда.

22.09 2014 в 18:12

Този Симеонов нещо не е наясно с идеологията си. Заяви, че проповядвали "прагматичен патриотизъм". Ха да видим сега, тези които ще гласуват за него какво разбират от такъв патриотизъм. Може би "Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата."
Хр.Ботев

22.09 2014 в 16:24

Поне една хуава работа да свършиш в напъните си да вленеш у парламенту, Сидер v2.0 :)

22.09 2014 в 11:22

Другите ви виновни...

22.09 2014 в 10:00

Случва се за жалост, като разчитате на други да ви свършат работата.

22.09 2014 в 09:54

Аз ще гласувам за тях. Който е запознат знае че са помогнали на много хора и продължават да помагат. А който не е запознат да си гласува за статуквото. А пък който обича да се гаврят с него и да го лъжат да си гласува за оная мърша Дудука. Чао!

22.09 2014 в 09:49

Toя фронт няма нищо общо с патриотизма!!!

22.09 2014 в 09:43

От такива патриоти, Бог да ни пази!