Орешарски: Кандидатирах се като предизвикателство към статуквото

OFFNews 29 октомври 2016 в 21:39 3317 4

След като участва само в един дебат, кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева бе скрита. Това заяви независимият кандидат за президент Пламен Орешарски на среща със симпатизанти във Враца.

Орешарски коментира, че нито един от останалите кандидати за държавен глава не е независим. По думите на Пламен Орешарски, всичките му опоненти са работили или са близки с премиера Бойко Борисов.

Орешарски бе категоричен, че в 21-ви век в страна-член на Европейския съюз еднолични режими, близки до диктаторски, са анахронизъм. “Вярвам, че всички мислим това, но продължаваме да търпим управлението на страната в настоящия му вид”, заяви още кандидатът за президент.

“Кандидатирах се като предизвикателство към статуквото. Наблюдавах последните две години как отново се върна страхът, как се възроди едноличното управление, как всички демократични ценности от последните 20 години, като не отчитаме периода след 2009 г., май са отишли напразно“, посочи още Орешарски.

“Днес страната трябва да отговори на поне няколко въпроса. Дали можем да бъдем демократична страна? Убеден съм, че да, но за това трябват усилия от всички български граждани“, каза Орешарски. Другият важен въпрос, според него, е дали можем да департизираме президентската институция.

"Моето дълбоко убеждение е, че президентската институция е конструирана така, че държавният глава да бъде независим и надпартиен. Но ние в продължение на 25 години избираме надпартийни кандидати и мислим, че те ще се еманципират от партията, която ги е издигнала. При уважението ми към всички досегашни президенти, не е трудно са се види, че нито един от тях не успя. Всеки носеше конфликтите с партията в себе си и така вредеше на България”, заяви още независимият кандидат за президент Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

2

косата

29.10 2016 в 23:15

Буахахахахахахахахахахаха

29585

1

Izalina

29.10 2016 в 22:34

я пак?

Това не се нарича предизвикателство към статуквото, а дебелокожие на статуквото, което се будалка с менталното състояние и търпението на нацията.

Виж си предизборния клип, сложи си ръката на сърцето и пак кажи че си вярваш, о, независими (от ДПС) кандидате.

... три пъти стомничка за вода ...


 
X

Да помогнем на украинските деца!