Николай Цонев предлага мерки за възстановяване на предприемчивостта на българина

OFFNews 18 септември 2014 в 15:33 1936 0

Николай Цонев
Николай Цонев

Основният проблем, който хората идентифицират, е безработицата, а решението е в осигуряване на възможност на малкия и средния бизнес да създаде работни места.

Това каза в Шумен лидерът на партия Нова алтернатива Николай Цонев, съобщава Фокус. Днес там той представи водачите на листи на партията.

„2/3 от работните места се създават от малкия и среден бизнес. Ние предлагаме шокови икономически мерки с цел да бъде възстановена предприемчивостта на българина, за да може той да се захване с бизнес”, каза Николай Цонев.

Сред предлаганите мерки са 7-годишен мораториум върху увеличението на данъчните закони, както и рязко намаляване на броя на лицензионните, регистрационните и разрешителните режими.

„В момента официално по Регистъра на Министерски съвет те са 2 245, около 12 000 документа трябват за да съществува и работи бизнесът. Това трябва да се премахне и да се даде възможност да се разгърнат качествата на трудолюбивия българин. Възможно е, само ако държавата разглежда малкия и среден бизнес като майка, а не като мащеха”, заяви Николай Цонев.

Той смята, че в бизнеса трябва да съществуват икономически стимули. Физическият контрол, който се извършва в момента в държавата не дава резултат, бизнесът трябва да се самоконтролира и в тази връзка най- много ще помогне въвеждането на електронното правителство, подчерта Николай Цонев. Той постави акцент и върху необходимостта от засилване на ролята на армията, както и повишаване на самочувствието на българските военнослужещи.

„Те трябва да се почувстват горди воини, които изпълняват своя воински дълг, с цел да имат по-високи резултати в бойната подготовка и в спазването на ангажиментите към НАТО. Той обърна внимание, че освен вътрешната сигурност трябва да се мисли и за външната сигурност, с оглед международната обстановка. Николай Цонев посочи, че се усеща все по- голямо доверие към партия „Нова алтернатива”. „Забелязвам, че има по- голямо доверие към нашата партия, по- голямо влияние, за втори път участваме в извънредни парламентарни избори”, заяви Николай Цонев. Той подчерта, че имат изградени структури в почти всички областни центрове в страната и се надяват на сериозни резултати с бюлетина №16.

В Шумен Николай Цонев се разходи по централната градска улица, ръкува се с хората и раздаде рекламни материали. Николай Цонев бе придружаван от водача на листата на „Нова алтернатива” в 30 МИР, Герган Джиновски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews