Николай Цонев: Стимулите за бизнеса не трябва да са административни, а икономически

ОFFNews 11 септември 2014 в 16:31 1814 0

Николай Цонев

Основният проблем на българското общество е безработицата. Това каза пред „Фокус“ лидерът на партия „Нова алтернатива“ Николай Цонев.

Според него, за да се реши този проблем, е необходимо да се даде възможност за развитие на малкия и среден бизнес. Цонев бе категоричен, че стимулите за бизнеса не трябва да са административни, а икономически.

„Държавата трябва да се грижи за това, да има колкото се може повече работни места. Едно от основните послания, които ние отправяме, е да бъде обявена данъчна ваканция и чрез 7-годишен мораториум да не бъдат променяни законите и таксите, които се дават в общините. На базата на анализа, който сме направили, в момента има 2245 ограничения върху бизнеса. Това са лицензи, регистрационни режими. За функционирането и за стартирането на бизнеса са необходими около 12 000 документа. Ние смятаме, че рязко трябва да бъдат ограничени всички тези режими, които пречат за развитието на бизнеса“, обясни Цонев.

Той каза още, че друг основен приоритет на „Нова алтернатива“ е ограничаване на битовата престъпност. Николай Цонев коментира, че партията в никакъв случай не би влязла в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови