Николай Цонев: Грешни политически решения покачват безработицата и обезлюдяват област Кърджали

OFFNews 12 септември 2014 в 09:47 1983 0

Николай Цонев

Грешни политически ходове са довели до по-високи нива на безработица и масов отлив на хора към по-големи градове и чужбина, съобщи лидерът на Партия „Нова алтернатива” Николай Цонев по време на предизборната си обиколка и на среща със симпатизанти в област Кърджали, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Знаем, че вотът в Кърджали се счита за предрешен заради влиянието на една етническа партия , но това не означава, че няма хора, които се нуждаят от нови алтернативи, коментира Цонев. Според него най-големият проблем на района е започналото обезлюдявяне заради лоша демографска политика. Тук бяха закрити всички поделения на местния гарнизон, което доведена само до голяма безработица, но и до нови социални проблеми.”

„Партия „Нова алтернатива” е против закриването на болници и детски градини с мотив, че населението намаля! Това води до задълбочаване на проблемите и засилена миграция по посока на съседните страни и по-големи областни центрове.

Местни граждани се оплакаха от масово обезлюдяване и загуба на цели млади семейства, които търсят препитание в чужбина. Районът разчита предимно на средства от еврофондовете, които бяха единственото сериозно финансиране в региона. Престъпното поведение на отишлото си управление на Министерство на земеделието доведе до блокиране на част от средствата от програмата за селските райони, което води до допълнителни проблеми в сектора във времето между стария и предстоящия нов програмен прозорец”, каза още Цонев. Според него и местните села са станали жертва на междупартийните боричкания за власт между земеделското министерство и фонд Земеделие, при които никой не е интереса на обикновените хора.

Цонев се срещна с членове на местните организации на партията и симпатизанти от Кърджали и Момчилград, пред които сподели либерално-патриотичните идеи на партията. „Ние сме патриотична, но не националистична партия и затова заставаме с лице към всички български граждани тук в област Кърджали, с цялото си уважение към проблемите на всички етноси в този регион”, каза Цонев. Сред привържениците на партията са хора, пострадали от репресивни действия и беззаконно поведение на минали управления, които са категорични, че е нужен нов тип управление на страната.
Партия „Нова алтернатива” излиза със собствена листа в област Кърджали под номер 16, водена от Теодор Одрински – четвърто поколение български офицер, служил в танкови войски. Партията е подкрепена от Движение за справедливост РПГ, партия КОЙ, Отворен обществен съвет-Варна и Федерацията по металдетектинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови