Quantcast

Неофициално: Делян Пеевски втори в листата на ДПС

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 20:58 4130 8

След повече от четири часа заседание на Централния предизборен щаб на ДПС не се стигна до окончателно решение за подредбата на листата на партията за евровота.

След обсъждане на номинации на областните структури на ДПС Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, след нея - на Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира, заяви лидерът на ДПС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан все пак предложи Филиз Хюсменова да е водач на листата на партията за европейските избори.

От своя страна лидерът на МДПС заяви, цитиран от "Капитал": "Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме стара Европа да види Делян Пеевски."

По-рано на заседанието стана ясно, че председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк и депутатът Делян Пеевски имат най-много номинации от областните структури на ДПС за кандидати за евродепутати от листата на партията.

Кючюк има 28 номинации, а Пеевски - 25. Сред останалите номинирани са Филиз Хюсменова и Неджми Али - с по 18 номинации, Искра Михайлова - с 14, Метин Казак - с 14, Айсун Авджиев, Петя Раева и други.

Номинациите на областните структури са над 50, сред които и Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган и Лютви Местан.

Лютви Местан каза, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат.

Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

За избрани медии

Заседанието се проведе в централата на бул. "Ал. Стамболийски" от 16 ч.

Оказа се обаче, че не всички медии могат да го проследят. От пресцентъра на движението заявиха, че репортер на OFFNews не може да бъде допуснат. Репортерите ни бяха спрени на входа на централата с обяснението, че са поканени само "преценени от нас медии". Екипите на bTV и Нова телевизия също не бяха пуснати.

Сред допуснатите медии и предавания бяха "Капитал", Сашо Диков от "ДикOFF", БТА, "24 часа", Канал 3 и БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2014 в 18:53

ГАВРА С БЪЛГАРИЯ И НАРОДА НИ! НЯМАМ ДУМИ!!!!

17.04 2014 в 10:53

Червенокафявата мафия явно има намерение да фалшифицира изборите за пореден път,като отвлече протеста на народа от гаврата,като на ново ползва лицето Пеевски, като го предложи да заеме позиция подобна на ДАНС.Така ще изместят гнева от фалшификациите с поставени лица към личността на Пеевски и на ново ще започнат разходки по улиците на София за тоя където духа.

17.04 2014 в 05:59

Въпрос:До кога ще минавам през модерация-колко дни и нощи??

17.04 2014 в 05:57

Нюза,моля ви,престанете да ни занимавате с тази торба с л....а!!Много ви уважавам,но вече ми идва в повече да чета и гледам "този честен младенец":)

17.04 2014 в 00:28

Да,да-а-а..България се управлява на практика от Волен и Доган. Волен ще отпадне. Но ако безмозъчните продължат да гласуват за БСП,Доган ще ни управлява вечно. А лицето на държавата ни в ЕП ще бъде Пеевски.Спасението е в терминал 2. Добре, че не се казвам Пенка - няма да се налага да сменям българското си име.

16.04 2014 в 22:29

Нещо изпускат като представят Дебелан - Той бил млад и успял. Ама защо никой не добави, че е и КРАСИВ. На мама Илинка дебеланчето. Ще му се радват в Европата.

16.04 2014 в 22:22

Бай Ганьо Из Европа

16.04 2014 в 21:49

И така, вече знаем каква е рецептата която предлага ДПС за борба с младежката безработица в БГ - следвайте примера на Пеевски и ще преуспеете. Как никой не се беше сетил до сега?!