Неофициално: Делян Пеевски втори в листата на ДПС

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 20:58 4723 8

След повече от четири часа заседание на Централния предизборен щаб на ДПС не се стигна до окончателно решение за подредбата на листата на партията за евровота.

След обсъждане на номинации на областните структури на ДПС Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, след нея - на Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира, заяви лидерът на ДПС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан все пак предложи Филиз Хюсменова да е водач на листата на партията за европейските избори.

От своя страна лидерът на МДПС заяви, цитиран от "Капитал": "Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме стара Европа да види Делян Пеевски."

По-рано на заседанието стана ясно, че председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк и депутатът Делян Пеевски имат най-много номинации от областните структури на ДПС за кандидати за евродепутати от листата на партията.

Кючюк има 28 номинации, а Пеевски - 25. Сред останалите номинирани са Филиз Хюсменова и Неджми Али - с по 18 номинации, Искра Михайлова - с 14, Метин Казак - с 14, Айсун Авджиев, Петя Раева и други.

Номинациите на областните структури са над 50, сред които и Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган и Лютви Местан.

Лютви Местан каза, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат.

Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

За избрани медии

Заседанието се проведе в централата на бул. "Ал. Стамболийски" от 16 ч.

Оказа се обаче, че не всички медии могат да го проследят. От пресцентъра на движението заявиха, че репортер на OFFNews не може да бъде допуснат. Репортерите ни бяха спрени на входа на централата с обяснението, че са поканени само "преценени от нас медии". Екипите на bTV и Нова телевизия също не бяха пуснати.

Сред допуснатите медии и предавания бяха "Капитал", Сашо Диков от "ДикOFF", БТА, "24 часа", Канал 3 и БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови