Корман Исмаилов кани Делян Пеевски на дебат

OFFNews 14 април 2014 в 12:39 7280 15

Корман Исмаилов

Снимка БГНЕС

„Реформаторският блок (РБ) няма да остави смесените региони на машата Пеевски. Хората знаят, че това е поредната лъжа, спусната от Сараите“.

Това заяви на пресконференция на Реформаторите лидерът на партия „Свобода и достойнство“, която е част от Блока. Думите на Исмаилов бяха коментар по номинациите, които Делян Пеевски получи от няколко местни структури на ДПС.

Според говорителя на РБ Радан Кънев почетният председател на ДПС Ахмед Доган прави опит „чрез клонингите си да подмени вота на българските турци и българските земеделци“. Към „клонингите“ на Сараите Радан Кънев зачисли Делян Пеевски, който се възползвал от вота на етническите турци, без да се интересува от интересите им, и „България без цензура“, която заблуждавала земеделците чрез коалицията на ЗНС.

Корман Исмаилов призова Делян Пеевски на открит дебат за „дереджето“ на българските турци в смесените региони.

По думите му в тази дискусия ще си проличи кой наистина е запознат с живота и проблемите на тези хора. 

Лидерът на БЗНС Николай Ненков също призова на дебат председателя на ЗНС Румен Йончев, който е в коалиция с Николай Бареков. Ненков коментира, че преди „да намерят пристан“ в „България без цензура“, ЗНС са работили заедно с ВМРО, после с БСП и не те са партията, която истински защитава интересите на земеделците.

Ненков каза още, че Реформаторите вече се опитват да помогнат на земеделските производители, като са създали две работни групи. Първата от тях ще информира земеделците за възможно финансиране от европейските фондове и ще им помага при изготвянето на проектите за кандидатстване. Втората група пък ще приема и обработва сигнали за корупция с европейски средства.

„Досега ние се гнусяхме от дебат с подобни клонинги, но вече не можем да подминем дебата, защото тези клонинги подменят вота на българските граждани. Ще видим дали ментето няма да избяга от дебат“, каза Радан Кънев и допълни: „Ще се противопоставим срещу всеки, който подменя вота на българите. Трябва да е ясно, че в основата на всичко стои БКП и нейният фалшификат БСП, както и този фалшификат на български гражданин Сергей Станишев“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!