Националистите загубиха и "етнически чистото" село Розово

OFFNews 26 май 2014 в 17:12 100508 9

Село Розово

Противно на логиката националистите се провалиха на евровота в село Розово.

Жителите на казанлъшкото село, които наскоро се вдигнаха на бунт заради настанените там сирийски бежанци, са гласували най-високо доверие на ГЕРБ. Партията на Борисов е взела 141 от 379 гласа. Войнствената риторика на Волен Сидеров не е впечатлила електората в Розово и националистът е получил едва три вота. По-добре са се представили конкурентните НФСБ - за тях за пуснали 18 бюлетини, което прави 4,74% от гласовете.

Втори в Розово са "България без цензура" с 84 гласа, трети - Коалиция за България със 72 гласа.

БСП печели със замах изборите в Бобов дол. В 8 от 10-те секции в града червените изпреварват в пъти всички останали участници във вота, показва справка в страницата на ЦИК, където са публикувани протоколите на СИК. Втора сила в миньорското градче е ГЕРБ.

Припомняме, че журналистическо разследване на Нова тв показа дни преди изборите, че началниците в мината упражняват директен натиск върху служителите да се подкрепи Коалиция за България. В осемте секции в града разпределението на гласовете КБ/ГЕРБ е съответно 120 на 50; 98 на 31; 128 на 49; 102 на 36; 139 на 60; 191 на 70; 88 на 40; и 199 на 42.

В град Бяла -където е заложен спорният проект на правителството за строеж на нов курорт на Карадере, зелените партии имат само двама поддръжници. За сметка на това, ГЕРБ, които също са "против" проекта, печелят изборите.

В първата от двете секции в града "зелените" партии не са взели нито един глас. Във втората са пуснати един глас за ПП "Зелените" и един за Партия на зелените. Припомняме, че за изборите на 25 май се регистрираха три партии със сходни наименования: ПП Зелените, Партия на зелените и ПП Зелена партия.

Изборите в града печели ГЕРБ със 163 гласа, втори са КБ със 112 гласа, трети - Бареков с 58 гласа.

Резултатът в село Гулийка се развива според очакванията. Гулийка стана известна заради критиките на ГЕРБ, че под влияние на ДПС кабинетът налива много средства там за строеж на спортни съоръжения. След атаките на ГЕРБ спортният министър Мариана Георгива дръпна пламенна реч в защита на село Гулийка, заявявайки, че там може да се роди новият Димитър Бербатов. От 76 гласували там ДПС има съкрушителен резултат с 64 гласа. ГЕРБ има пет гласа, КБ - 3, ББЦ - също, а за "Националистически партии на България" също е гласувал един човек.

Другите две села, които спортният министър включи в защитата си, са Великденче в област Търговище и Крушари в Добричка област.

Във Великденче от 182 гласували двама са пуснали бюлетина за "Реформаторския блок", един за НФСБ, шестима за ПП ГЕРБ , един за ПП "Атака", петима за ББЦ и 160 за ДПС

Село Крушари, Добричка област, обаче показва различен резултат. От 267 гласували седем гласа имат Реформаторският блок, НФСБ имат 22 бюлетини, АБВ - 12, КБ - 36, а ГЕРБ - 58. "Атака" е подкрепена от 12 души, ББЦ получава 41 гласа, а ДПС - 60.

Интересен е резултатът и в казанлъшкото село Крън, област Стара Загора. То стана известно с прозвището "Страхуваха ли ви?" заради култовия въпрос, който нереализиралият се шеф на ДАНС Делян Пеевски зададе на потенциалните си избиратели по време на предизборната агитация за парламентарния вот миналата година. От 867 Реформаторите получават подкрепата на 16 души, за НФСБ са гласували 59. АБВ е получила 14 гласа, "Коалиция за България" - 132. ГЕРБ - които според Пеевски са "страхували" Крън, получават 199. "Атака" има 17, ББЦ - 131, а ДПС - 231. Гласовете на ДПС, въпреки страстната агитация на миналогодишните избори, се явяват едва на 37%.

Въпреки факта, че не успя да реализира мандат за Европарламента, Георги Първанов печели убедително в родното си село Косача. Там АБВ имат 36, ГЕРБ - 22, БСП - 8.

В родното село на премиера Орешарски - Фролош, битката е оспорвана, като лек превес имат социалистите. От 35 гласували БСП са получили 15 гласа, а ГЕРБ - 13.

В село Катуница, Пловдивска област, което нашумя заради ромския бос цар Киро превес имат ГЕРБ. От 534 гласували там Реформаторите имат 14 гласа, АБВ - 6, "Коалиция за България" - 146, ГЕРБ - 214, ББЦ - 86 гласа, а ДПС - 13 гласа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!