Горан Благоев: Бъдещите поколения трябва да бъдат възпитавани в религиозни ценности - милосърдие, добротворство и любов

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2021 в 15:26 649 0

Кандидатите на Национално обединение на десницата за президент и вицепрезидент Горан Благоев и Ивелина Георгиева днес преди обяд се срещнаха с жители на Плевен и Ловеч. И на двете места те продължиха своята мисия да призовават хората да се ваксинират. Отново констатираха, че немалка част от българите не приемат ваксините вследствие на слаба информираност.

В Ловеч те се срещнаха с много млади майки и разговаряха за социалното положение на българското семейство и перспективата за отглеждане на българските деца.

Двамата приемат с разбиране и подкрепят тревогата на част от майките, че детските надбавки за отглеждане на деца след 2-годишна възраст са твърде ниски и предвид растящата инфлация е необходимо тяхното процентно актуализиране, както и че тези надбавки трябва да бъдат предвидени за всички български малчугани.

В дългосрочна перспектива те споделят позицията на другата част от майките, че е много по-правилно родителите да имат стабилна и доходоносна работа, а да не разчитат само на държавна подкрепа.

Двамата кандидати специално посетиха и новия катедрален храм на Ловешка епархия „Св. св. Кирил и Методи“. Като автор и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев участва в популяризирането на кампанията за набиране на средства за изграждането на този храм.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Национално обединение на десницата спонтанно разговаряха с учителка по вероучение към местното епархийско училище и споделиха, че този предмет трябва да влезе трайно и в българското училище, тъй като е изключително важно бъдещите поколения на България да бъдат възпитавани в религиозни ценности, които са свързани с милосърдие, добротворство и любов към ближния.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови