Любка Качакова предлага и архитектът на София да бъде избиран

OFFNews 23 октомври 2015 в 16:20 4181 3

Любка Качакова

София щеше да бъде много по-различна, ако заедно с кмета и общинските съветници, можехме да избираме и главния архитект. Това заяви Любка Качакова, водач на лисата на НДСВ за съветници в София на среща със симпатизанти при закриване на кампанията.

Поразиите от свръх строителството и унищожаването на зелените площи в града ни са огромни и непоправими, каза тя.

Огледайте се наоколо и сами ще видите недомислиците в много архитектурни решения. София дори няма определена цветова гама за сградите поне в централната част, както е в почти всички големи европейски градове. Никога досега кандидат-кметовете не са представяли архитекта, когото биха назначили. А както всички знаем, главният архитект е кмет и половина, коментира Качакова.

Не мислите ли, че е редно всички кандидати за кметове да кажат кого биха назначили за главен архитект в столицата? И по време на кампанията кандидат-кметът и кандидат-главният архитект да представят своята визия за града, за големите строежи, инфраструктура и н. Така всички ще знаем какъв ще е обликът на столицата ни, какъв ще е духът на София, каза водачът на лисата на НДСВ за съветници в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!