Кунева: Единствената дясна коалиция, която влиза в парламента, е Реформаторски блок-Глас народен

OFFNews 23 март 2017 в 17:26 2526 1

Единствената дясна коалиция, която влиза в парламента, е Реформаторски блок-Глас народен, всеки десен човек ни е важен. За нас мобилизацията е ключова. Разковничето за разумно дясно управление е в РБ. Развитието на регионите, европейската ориентация на страната, преодоляването на различията между Севера и Юга у нас са задачите на РБ- Глас народен в следващия 44-ти парламент. Сега тези приоритети се припознават от много партии. Това каза на брифинг във Варна лидерът на Движение България на гражданите от Реформаторския блок Меглена Кунева.

Тя добави, че водачът на варненската реформаторска листа Найден Зеленогорски работи активно за защита на интересите на Северна България и преодоляване различията в икономическия ръст на регионите. Сега всички заговориха за антикорупционния закон, за статута на учителите, но ако не беше РБ, нямаше да бъде приет и на първо четене този закон, нито за образованието да се отделят средствата за по-високи учителски заплати. С хора като Зеленогорски законът за антикорупцията ще стане факт в следващия парламента, категорична бе Кунева.

Тя подчерта, че една от причините за прекратяване на мандата на предходното правителство е липсата на воля да се приеме антикорупционния закон. Същото стана и с образованието – именно РБ превърна в тема подкрепата за българския учител и увеличаването на средствата за заплатите им и изобщо за сектора на 4,5 % от БВП, като сега този процент е около 3,5 %, добави Кунева. Варна винаги е била дясна, надяваме се и сега да подкрепи дясната листа на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен”, според нея.

Найден Зеленогорски подчерта, че РБ се ангажира с двата големи местни инфраструктурни проблема на Варна – Аспаруховият мост и овладяването на свлачището „Трифон Зарезан”. Трябват по-ефективни действия и подкрепа от държавата да укрепване откъм морето на свлачището, защото това са много скъпи действия и не са по силите на общината. Ще работя за политическо съгласие между всички варненски депутати тази подкрепа за Варна да стане факт, категоричен бе той.

Зеленогорски добави, че РБ е единствената дясна коалиция, която влиза в парламента, затова варненци да не разпиляват гласа си за по-малките десни формации. Добра перспектива за България е дясноцентритското управление и продължаване на реформите, които започнахме. Имаме 14 милиарда фискален резерв, 3,4 % икономически растеж, излишък в бюджета за първи път от 2008 година, под средната безработица за ЕС – това е резултатът от управлението на РБ и е заявка, че можем да подобрим реално живота на хората, каза Зеленогорски. Пагубно за страната е коалирането на ГЕРБ с БСП, както и ляво управление. С ГЕРБ сме конкуренти, бяхме техен коректив, започнахме важни реформи и те трябва да продължат, а не да спират, както би направила БСП, каза той.

Той подчерта ролята на Меглена Кунева и Реформаторите за увеличение на заплатите в сектора на образованието с 10 % и призова служебното правителство да изплати това увеличение, което се бави вече трети месец.

Листата на ”РБ – Глас народен” във Варна води позитивна кампания, посетихме всички общини, направихме десетки срещи с представители на местните общности. Реновирането на ЖП линията Варна – Русе, довършването на АМ „Хемус”, ангажирането на „Флотски арсенал” и други местни компании в кораборемонтните дейности, привличането на туристи по линията на исторически, религиозен, медицински туризъм, на още нискотарифни компании, които да оперират на варненското летище, са задачите на Реформаторите за Варна, каза Зеленогорски. Тук туризмът и морското дело трябва да получат тласък, има неразвит капацитет по отношение на обучението на чуждестранни студенти, производството и инвестирането в електромобили, които да 2030 година ще трябва да заменят сегашните автомобили в целия ЕС и аз виждам в това бъдещето на Варна, категоричен бе той.

Избори 2017

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II