Кражбата на "Атака" от реклама на Mitsubishi стига до шефовете на компанията

OFFNews Последна промяна на 21 май 2014 в 17:17 18936 28

Вляво: Рекламата на Mitsubishi Вдясно: Изображението на
Вляво: Рекламата на Mitsubishi Вдясно: Изображението на "Атака"

Представителството на Mitsubishi за България ще сигнализира европейския офис на компанията за плагиатството на "Атака", при което партията открадна изображение от реклама на автомобилната марка.

В официалния Фейсбук профил на Mitsubishi България бе публикувана позицията на представителството на марката у нас:

"Във връзка с разпространена пропагандна визия от предизборната кампания на партия „Атака", която е изградена изцяло върху рекламна визия на MITSUBISHI MOTORS, ние от Балкан Стар Мотърс - Генерален дистрибутор на марката за България, категорично се разграничаваме от каквито и да било съвместни действия с партия "Атака". Визията е публикувана на Facebook страницата на партия "Атака".

За нея бяхме информирани от почитатели и клиенти на MITSUBISHI, както и от материали за случая в електронните медии.

Представителството на MITSUBISHI MOTORS в България и неговите дилърства в страната не са били запитвани за евентуално разрешение за ползване на рекламната визия нито от страна на партия "Атака", нито от нейни контрагенти, осъществяващи предизборната й кампания.

Авторските права на изображението, което е реклама на MITSUBISHI ASX, принадлежат на MMC Automotores do Brasil LTDA. В качеството си на генерален дистрибутор на марката за България ние сме длъжни и ще осведомим за случая MITSUBISHI MOTORS EUROPE."

За партийната си агитация от "Атака" са „боядисали“ животното в бяло, зелено и червено и са изрязали мотото на компанията и логото на световно известната марка от долния ъгъл на картинката.

Добавили са надпис „Търпението ни се изчерпва!“, както и номера на партията в бюлетината за евровота. Тук присъства и задължителният надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

Фонът на двете изображения, формата на лъва и всичко останало е напълно еднакво.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.05 2014 в 17:28

Добре де, волен като мрази капиталистите и гнилия империалистически строй, защо е откраднал рекламата от мицубиши, а не от лада например? Защо си харчи еврата в скъпи френски хотели, а не в подмосковието? Май е въздух под налягане отвсякъде....

22.05 2014 в 16:16

Последният лъв в българските земи е убит по време на похода на персийския цар Ксеркс (според свидетелството на Ксенофонт).

22.05 2014 в 16:10

Всички електронни медии, всички с профили във Фейсбук и други подобни сайтова, нека първо да си прегледат снимките (а и не само тях) и тогава да видим за кое имат и за кое нямат авторски права!

22.05 2014 в 14:29

Ей тоя професор ,наистина е Балкански,като истински "лев"
защищава българщината..

22.05 2014 в 13:46

Купуването и продаването на гласове е представление.

22.05 2014 в 09:22

ЛЪСНАХА ИМ ГОЛИТЕ ЗАДНИЦИ.

22.05 2014 в 09:18

Mitsubishi ASX e уникална кола! Изобщо като цяло Mitsubishi са уникални коли. Относно рекламата - това е плагиатство и си има адвокати за това.

21.05 2014 в 23:51

Първо откраднаха кадри от сватбата на някакви хора и ги използваха в рекламата си, те умрях от срам и унижения да са асоциирани с такава анти-българска терористична организация (ЮРУШ е по-описателно, отколкото Атака)

Ама сега няма да им се размине.

А на малоумниците, които се опитват да ги оправдават - по-добре си мълчете, че изглеждате некадърни, а ако наистина вярвате в булшита, който пишете по-добре ходете копайте на полето и не мислете много. То мисленето не ви се отдава и без това.

А тоя боклук болен с мафиотските пари от ДПС облепил цяла София, толкова ли няма пари да си позволи един stock имидж, че трябва да крадат като мръсните циганьори, които са?

21.05 2014 в 23:41

Купуването и продаването на гласове е престъпление. Нищо не се казва обаче за кражбата :)

21.05 2014 в 23:09

Spirit, ходи се спиртосвай некъде тъ*ак такъв - лъвовете са от Африка от векове, с малки изключения и в пустинята Тар в Индия. Та сега като дойдат масаите и бушмените да съдят kleta maika bulgariq, че им пипаме котетата, те пращаме бартер в казана, ур*д прост