Красимир Каракачанов ще се бори със социалната несправедливост

OFFNews 27 октомври 2016 в 19:07 3093 4

"Когато стана президент, ще поведа народа в битка срещу социалната несправедливост", каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов по време на посещението си във Видин.

На срещата с избиратели присъстваха и ген. Петър Илиев от „За честта на пагона“, депутатът Красимир Богданов, както и областните координатори за северозападна България на АТАКА и НФСБ Адриан Асенов и Росен Живков.

С поздрава „Здравейте, бдинци!“ Красимир Каракачанов се обърна към жителите на град Видин. Той сподели, че му е тъжно всеки път, когато се връща в града да вижда все по-голямата разруха на региона.

"Видин се превръща в призрачен град, улиците са тъмни, липсва нормална инфраструктура, младите хора ги няма, а пенсионерите са забравени от държавата и са оставени сами да оцеляват. Целият регион е обезлюден, селата са празни, а там където все още има живот, хората се заключват, за да се предпазят от циганските набези", очерта тъжната за региона картина кандидатът.

Според Каракачанов за всичко това са виновни управляващите през последните 26 години. "Те провеждаха политика, която доведе до обезлюдяването на регионите и тежката демографска катастрофа. Ниският процент европроекти и държавни пари, които се насочват и усвояват в тази северозападна България, води до висока безработица, ниски доходи, висока смъртност, циганизация и битова престъпност. Това е резултатът от неадекватното, неравномерно и нецелево разпределение на средствата от страна на държавата. Тъжно е, защото това се вижда и в Силистра, Разград, Монтана", даде примери от обиколките си той.

Каракачанов отново засегна и темата за пенсионерите и унизителното положение, в което са поставени. Той подчерта, че над 900 хил. живеят с минималната пенсия, при праг на бедността от 300лв.

"Когато стана президент ще направя традиция всяка година с г-н Нотев да обикаляме областните градове и да правим такива срещи с хората, за да разбираме проблемите от самите тях. Президентската институция не разполага с юридически лостове да повлияе върху тези процеси, но президентът като личност, като авторитет и говорител на нацията има нужните механизми да изиска промяна на държавната политика. Ако това не стане с помощта на изпълнителната власт, аз като президент ще поведа народа в битка за социална справедливост".

Ген. Петър Илиев от „За честта на пагона“ направи също много емоционално изказване. Като човек от региона той с тъга констатира упадъка на Северозапада. "Тъжно ми е като си спомням какво беше и какво е сега. Няма предприятия, няма производство, къщите се рушат, защото младите хора бягат. Няма никаква инфраструктура, няма икономика, няма развитие", сподели с присъстващите той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков