Костадин Марков, РБ: По-висок праг на регистрация по ДДС ще съживи малкия и среден бизнес

OFFNews 11 март 2017 в 13:28 3114 3

„Сред нашите приоритети е да повишим прага на регистрация по ДДС от 50 000 лв. на 200 000лв. Това е начин на съживим малкия и среден бизнес”, каза пред поморийци инж. Костадин Марков, водач на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”.

Инж. Марков е зам.-председател на СДС, а в последното Народно събрание защитаваше интересите на Бургаския регион.

„Много собственици в момента са принудени да регистрират по няколко фирми, защото достигат 50 000 лева оборот, махат фирмата и правят нова. А причината е, че, когато работиш по ДДС, имаш повече счетоводни разходи и по-тежки данъци. Повишаването на прага на регистрация е мярката, която ще доведе до изсветляване на бизнеса и до съживяване на икономиката”, заяви още инж. Марков.

Той допълни, че Реформаторският блок държи и на поетапното намаляване на ДДС, като за четири години е възможно данъкът да спадне с 1%. А това означава около половин милиард лева в населението и живи пари за икономиката.

Снощи инж. Костадин Марков представи в Поморие най-експертната листа с кандидати за народни представители на тези избори. В нея има инженери, четирима лекари, трима от които от Поморие, адвокати, архитекти и икономисти.

„Аз съм убеден, че ако не погледнем сериозно на политиката, не се опитаме да реформираме тази държава, тя просто загива. Огромен процент от младите хора заминават за чужбина, а огромен процент от тези, които се раждат, са от малцинствата. Перспективата пред страната никак не е розова, затова в социалната ни програма има два основни акцента”, каза още инж. Марков. А те са: право на обезщетение за безработен само при завършен първи гимназиален етап. Също получаване на детски помощи, единствено, ако родителите полагат усилия детето им да посещава училище и да постига добри резултати.

„Благодаря на колегите, които се включиха в листата ни. Тя е една от най-силните и най-експертните. В нея личат имената на доказани специалисти, които са от всички сектори от публичния живот. Аз много вярвам в тях, защото те не са принос само за нашата листа, а личности, които могат да работят активно в Народното събрание”, каза инж. Марков.

Той за пореден път заяви, че след изборите е повече от наложително да се сформира дясноцентристко правителство. Само така ще се избегне опасността от влизането в изборна спирала, която може да застраши председателството ни на Европейския съюз.

На представянето на листата в Поморие, което премина при голям интерес, присъстваха още д-р Георги Митев, адв. Здравко Костов, д-р Васил Костадинов, Камелия Николова, доц. Пенка Георгиева, арх. Румен Троев, Стайко Симеонов, д-р Иван Събев, Стамен Стамов и Неврие Мехмед.

„Шансът България да се развива са новите технологии. Нашата цел е да развиваме предприемаческия дух на учениците и уменията им за използване на дигитални и софтуерни продукти”, каза доц. Георгиева от гражданската квота. Третият в листата адв. Здравко Костов заяви, че негова мисия в бъдещето Народно събрание би била преодоляване на бавното правосъдие и въвеждането на антикорупционния закон.

„Моето мото е да работиш това, което разбираш. И тогава, когато си в политиката, да си полезен с това, което си учил. Единствено така можеш да променяш и подобряваш сферата, на която си се посветил”, каза вторият в листата д-р Георги Митев.

Избори 2017

Анкета

резултати
  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  14369

  1

  случайно прочетох

  11.03 2017 в 13:40

  За вдигане на прага се говори от 2010г.Да го бяха вдигнали през 2015г.Нали си имаха и министър на икономиката!
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите