Димитър Танев, РБ: През 2017 г. Бай Ганьо прави избори

OFFNews 09 март 2017 в 11:47 3771 1

Кандидатът за депутат Димитър Танев от коалиция Реформаторски блок - Глас народен коментира предизборната кампания на партиите като "байганьовщина".

"Кампанията за предсрочните парламентарни избори навлиза в решителна фаза. Всяка политическа партия си има послания и начини, по които да стигне до избирателите.

За ДПС е ясно - тяхната кампания социология не я лови. И електоратът е ясен, и пакетите с храна, и начинът на спечелване на народната любов. А тя, любовта, е толкова голяма, колкото бюджет отделят партията и водачът.

БСП отново яхнаха популизма - за безлихвените кредити, за освобождаване от данъци, за нови държавни инвестиционни фондове, все едно сме преди 1989-та година. Дай им само да харчат, и то от парите на хората. И в кампанията си лъжат безцеремонно. Как Корнелия Нинова ще ни направи 8 млн. българи, като самата тя има едно дете, което дори не е в България? Кога Драгомир Стойнев се сети да спасява „Марица-изток“ и вместо да инвестира средства за модернизиране на комплекса, така щото днес да няма никакви проблеми с екологията, той като министър купи двата ядрени реактора за 1,3 млрд. лв., които отново всички ние платихме миналата година от нашите данъци?

Ще се отнася до ГЕРБ и тяхната кампания „отгоре-надолу“, нека кажа, че няма общински или селски кмет, дребен местен началник, а вече бизнесмен и работодател, който да не е получил „задачата“ да организира, строи и контролира всичко в интерес на изборите. И ако за администрацията това въобще не е изненада, то за бизнеса и хората, които създават обществените блага и които плащат нашите заплати, пенсиите на нашите родители, образованието и здравеопазването на децата ни, това е крайно неприемливо. Какво мислят за справедливостта и държавата си строените в работно време със сини престилки стотици работници, изправени в редици на плаца, да слушат „мъдрите“ слова на поредния политик? А ако са искали да го чуят, какво ли ги е накарало в работно време да напуснат работните си места, а не след работа да отидат на негово събитие. Какво ли мисли за политическия натиск бизнесът, който губи хиляди левове като спират производствения процес, за да отговори по принуда на очакванията на политиците да агитират работниците в работно време?

И заявяваме, че ние, Реформаторите, няма да правим кампания така. Да не „мотивираме“ избирателите с пакети храни, както правят ДОСТ и ДПС. Да не обещаваме неизпълними неща, както БСП лъжат в програмата си. Да не „строяваме“ администрация, бизнес и работещи хора на плаца за изборна агитация, знаейки, че така губят милиони левове от спиране на производствен процес, както правят ГЕРБ."

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови