Касим Дал призова да се гласува за Демократична България

OFFNews 01 април 2021 в 10:33 5224 0

Бившият зам.-председател на ДПС Касим Дал призова поддръжниците си да гласуват за Демократична България на изборите в неделя.

"Призовавам ви за масово участие както в изборите, така и в контрола при преброяването на бюлетините, като се включите в инициативата "Ти Броиш". По-малко от седмица преди изборите искам ясно и категорично да заявя моята подкрепа за коалиция "Демократична България", заявявя Дал.

В публикацията си във фейсбук той заявява, че само и единствено демократичното обединение е последователно в действията си за разграждане на сегашното пагубно за страната ни управление. Дал отбелязва и че само в листите на Демократична България няма агенти на бившите комунистически тайни служби.

От нашето участие в парламентарните избори на 4-ти април зависи да спрем този корупционен модел на управление, който е пагубен за България, заявява Касим Дал.

По-рано и лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да подкрепят Демократична България на предстоящия парламентарен вот. Той подчертава, че съпредседателят на коалицията Христо Иванов е "първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 г. посети гроба на Тюркян и отдаде почит на жертвите на т.н. „Възродителен процес“.

Ето и текста на цялата публикация на Касим Дал във фейсбук:

Уважаеми Дами и Господа, скъпи Братя и Сестри!
Приятели!

Обръщам се към Вас по повод предстоящите парламентарни избори на 04.04.2021 г., за да подчертая огромната им важност. Призовавам ви за масово участие както в изборите, така и в контрола при преброяването на бюлетините, като се включите в инициативата "Ти Броиш". По-малко от седмица преди изборите искам ясно и категорично да заявя моята подкрепа за коалиция "Демократична България" с номер 11 в интегралната бюлетина! Единствено и само те са последователни в действията си за разграждане на това пагубно за страната ни управление! Последно доказателство за това беше обявяването от Комисията по досиетата на агентите с принадлежност към структурите на ДС издигнати в листите на партии и коалиции за парламентарните избори. Само в листите на коалиция "Демократична България" няма бивши агенти на комунистическите служби, докато в другите можем да намерим мнозина с вече омръзналите ни агентурни псевдоними - Иван, Вергил и др., общо 87 бр...

Крайно време е, въпреки огромното закъснение, за лустрация! Ако подобен закон бе приет в началото на 90-те, както в повечето държави от Варшавския договор, политици с псевдоними - Сава, Гоце, Буда, Сидер, Николай, Огнян, Павел и др. нямаше да бъдат част от политическия живот на България. Политикът Цв. Цв. не би бил възможен, а Цацаров и Гешев нямаше да ги има!

Представете си каква щеше да бъде нашата България!
Представете си върховенството на закона!
Представете си закони еднакви за всички!
Представете си да няма безнаказаност!
Представете си да нямаше "Апартаментгейт", "Терасагейт", "Суджукгейт", "Кумгейт", "Къщи за гости", “ДжиПигейт", "Барселонагейт", "КТБгейт", "Ало, Ваньо", "Ало, Банов", плаж Росенец, летните и зимните сараи, ТЕЦ Варна и много други…

От нашето участие в парламентарните избори на 4-ти април зависи да спрем този корупционен модел на управление, който е пагубен за България!

Подкрепете Коалиция "Демократична България". Гласувайте масово, но спазвайки всички противоепидемични мерки!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови