Каракачанов: Не трябва да участваме в дрънкането на оръжия и чужди конфликти

OFFNews 29 октомври 2016 в 16:55 2562 2

България не трябва да участва в дрънкането на оръжия, чужди конфликти и битки. България трябва да търси баланс във външната политика. Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов в Карлово.

Всичките народи в България ще живеят под едни чисти и свети закони, както е дадено от Бога да живее човекът - и за турчинът, и за евреинът, каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наша България! С тези думи на Дякона започна речта си Каракачанов в Карлово.

Той за пореден път подчерта, че за всички има място в България, но върховенството на българския закон трябва да е водещо. Ние задаваме правилата, ние няма да се подчиняваме на чужди господари и закони, както досегашният президент Росен Плевнелиев, посочи той.

Красимир Каракачанов допълни, че българският президент не може да се меси в конфликти, които не са наши. Украйна и Русия са живели векове наред и са намирали път да се разберат. Ние нямаме право да изискваме или да налагаме нашето становище по конфликта за Крим или по който да било чужд конфликт, заяви кандидатът за президент.

На фона на засилващия се мигрантски натиск българският държавен глава трябва да търси диалог и с Вашингтон, и с Москва, и Брюксел, и с Пекин, за да защити българския интерес. Категорично заявявам, че България няма място в дрънкането на оръжия, чужди конфликти и битки, заяви Красимир Каракачанов.

Българският интерес и българският закон са над всичко, беше категоричен той.

Кандидатът за вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Явор Нотев за пореден път подчерта значимостта на обединението на патриотичните формации.

Нашето обединение е важно за съдбата на България, за бъдещето. Тогава всички задаваха въпроса ще го бъде ли това обединение, ще постигне ли целите си. Сега това не стои на дневен ред. Нашето обединение е мислено, то е изстрадано и е преживяно, както от тримата лидери, така и от всеки един от нас. Този е акт има силата и ще бъде гаранция за всички успехи, за които вие ще дадете своя вот, каза Нотев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови