Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Караджов: Разбра се, че кабинетът "Орешарски" е бил на ДПС

OFFNews 20 октомври 2016 в 18:24 4962 1

Гроздан Караджов.

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов заяви пред bTV, че обявената подкрепа за президентската кандидатура на Пламен Орешарски от страна на ДПС не го изненадва, но го е изненадало това, че я обявяват публично.

Той обясни, че с това е станало ясно, чий всъщност е бил кабинетът "Орешарски". Според него ДПС не искат Орешарски да спечели изборите, ами да демонстрира колко гласове може да събере, които после партията да продаде на един от кандидатите, стигнали до балотажа.

Подобна политическа търговия отвращава хората и доказва, че изборите нито са толкова свободни, нито са толкова избори, защото "някакви хора си пазаруват", а после слушаме записи на разговори "кой какъв конец дърпа в този куклен театър".

Караджов коментира, че РБ е разделен на две крила - едното е опозиционно на управлението, а другото подкрепя управленския формат.

Според него "на "Белене" ѝ трябва прокурор, обвинителен акт", а не комисия, която да заседава по въпроса. Той цитира "дядо Славейков", който още навремето е казал, че ако искаш една работа да не бъде свършена, ѝ сложи комитет. Въпреки това за "Белене" трябва да бъдат намерени виновници, защото държавата ни е загубила 2,4 милиарда лева. Караджов е сигурен, че основните виновници са "ядреното лоби" на БСП, чиито пипала личат.

Той също така изтъкна становището на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), според която в България има картел на горивата. Според него то е било силно пренебрегнато от управляващите, а по негови сметки българският народ губи 500 милиона лв. на година от картела, защото на Запад надценката на литър гориво е 3 ст., а тук е 35 ст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews