Quantcast

Калфин: Държавата не е на Борисов, а на българите

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2016 в 15:30 3001 5

Калфин: Държавата не е на Борисов, а на българите

Снимка БГНЕС, архив

Борисов вчера заплашвал, че ако го ядосат, ще спре парите за учители. Може ли един демократично избран премиер да говори по този начин? Той не дава заплатите на учителите от джоба си, че да има правото да заплашва, че ще ги спре. Държавата и нейният бюджет не са нито на Борисов, нито на някой друг. Държавата е на българите и ние, българите, трябва да си припомним, че от нас зависи кой и как ще ни управлява. Това каза на среща с избиратели в Съединение кандидатът за президент на Коалиция "Калфин - президент" Ивайло Калфин. 

„Управлението на държавата трябва да се гради върху устойчиви национални каузи. Качественото образование е една такава кауза. Не приемам усилията, които се полагат в тази посока, да бъдат поставяни на риск в резултат на настроения и емоции. Имаме нужда от устойчивост по ключовите за хората теми и точно президентът може да даде тази устойчивост като защитава интересите на хората, независимо от това кой е министър-председател. Точно затова е важно кой ще бъде президент в тази сложна политическа ситуация – дали ще е някой, който е удобен на най-голямата партия или ще е някой, който има опит и смелост да защитава интересите на хората“, подчерта Ивайло Калфин.

Калфин припомни на присъстващите значението на вота „не одобрявам никого“ и подчерта, че отбелязвайки това квадратче, гласът им ще бъде начислен автоматично за кандидата с най-голям резултат. „По-добре е да гласувате за този, който се доближава в най-голяма степен до представата ви за президента, отколкото да отбележите, че никой не харесвате и гласът ви да бъде добавен автоматично към кандидата с най-голям резултат“, разясни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8530

5

синя сова

16.10 2016 в 21:57

А бе,и той е от ДС!Комунделите говорят някои истини докато са в опозиция,но като грабнат властта,фалират държавата!Те нямат до сега нито едно успешно управление.Но по лошото е ,че техните слуги,тяхното лице в кривото огледало-гербарите са на път да ни оставят 28 млрд.лева дълг!Тези заеми ще трябва да ги плащаме години напред!

7728

4

KumaLisa

15.10 2016 в 22:20

калфин, калфин ... Не става така мой човек. И миналия път се изложи като си мислеше, че ще ти мине номера с две-три скалъпени лозунгчета/декларацийки. Не мина. Дори при великанската подкрепа на твойто вице тогава Стефан Данаилов. Сега пак се пробваш по същия начин и естествено - напусто. Мноо си тъп. Язък, че си ни бил министър на външните работи. И тогава беше тъп.