Какво обещават кандидати за кмет на Младост в 1 часа на обяд

OFFNews 02 ноември 2016 в 16:14 4859 0

Нов знак "Забранено за каруци" ще има по улиците на "Младост". Никакви мигранти няма да бъдат допускани в района. Ще се построят подземни паркинги, които ще се ползват само от жители на квартала със 150 000 души население. Малките улички ще са със запълнени дупки и осветени през нощта.

Това са само част от обещанията на кандидата за кмет на "Младост" Мария Цветкова - журналистка от тв "Скат", издигнатата от "Обеденинени патриоти". Даде ги в читалището в "Младост 1" на среща с граждани, която започна в 13 часа днес. В салона естествено работещи хора - заради неподходящо избраното време в делничен ден, почти липсваха, представители на щабовете на кандидатите и няколко пенсионери слушаха кандидат кметовете. 

Фаворитът за поста - според неогласени официално проучвания, Мария Илиева от ГЕРБ не дойде, заради съвпадение на ангажименти, извинително писмо изпратила и номинираната от АБВ Васка Горанова. Не присъстваха още Иван Атанасов от Евролевица и Феодор Марчев от "Българска пролет". 

Арх. Магдалина Ръжева от Движение 21 обяви, че се подготвя промяна в наредбата на Столична община, която ще забрани движението на каруци от Околовръстното надолу. Поради липса на представител на ГЕРБ гневът на гражданите се насочи към кандидатът на Реформаторския блок Людмила Божилова, която от 15 години работи в общината. Тя се опита да обясни, че в Полигона ще се строи нова детска градина и асансьор за връзка с Цариградско шосе, но я посрещнаха подвиквания "никакво ще, досега защо не сте го направили". Не съм била кмет и не съм имала властта, обясни Божилова, но я прекъснаха.

Генерале, кога за последно сте бил в Полигона, попита на висок глас мъж. "Преди дни, а и съм живял две години в района, отговори ген. Стефан Стефанов, кандидат за кмет от БСП. Полигона е язвата на "Младост", майка с количка не може да премине към булеварда, каза още Стефанов.

Бежанци живеят там, Цветкова знае ли, продължи разгневеният мъж. Не знаех, призна Цветкова, и отсече - няма да го допуснем. Въпросът "Как ще стане" не получи отговор. 

Кандидатът на "Глас Народен" и "Зелените" Венци Мицов обобщи "Това е големият проблем - сега научавате разни неща, администрацията не работи прозрачно и не дава отговори на хората, това е основното, което трябва да се промени". Той даде и най-оригиналната идея - собствениците да си купуват детски площадки на разсрочено плащане, за да има къде да играят децата от блоковете и да не се допуска застрояване. 

Актьорът Емил Атанасов, кандидат на Българска социалдемократическа партия, обеща "безплатни медицински звена за бърза помощ и пожарна в "Младост".  

Колежката му Елена Карабойчева, издигната от партия "Нова Алтернатива", призова процент от данъците на жителите в "Младост" да оформя бюджет на квартала, за да има районния кмет пари да изпълнява обещанията си и да решава проблемите. Сред тях - тротоарите да се освободят от коли. 

Момчил Якимов, кандидатът на ДЕОС, предложи пешеходни оси да се изградят в "Младост". Хора са се набучвали на клони, докато заобикалят паркирани коли, разказа той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews