Quantcast

Избиратели от Италия: Защо сме тук, господа управляващи?

Симона Костадинова Последна промяна на 05 октомври 2014 в 23:40 7290 11

Ани Ганчева

Над 20 българи, живеещи в Италия, гласуваха днес, но същевременно изразиха недоволството си от родния политически елит и отправиха послание към бъдещите управляващи.

Те гласуваха в изборната секция в град Сиена, но преди да дадат своя вот направиха кратка демонстрация на недоволството си.

Преди да влязат в секцията сънародниците ни се събраха и изпяха няколко български песни. После тръгнаха заедно към хотела, в който се намираше черната стаичка. Със себе си те носеха плакат, посветен на бъдещите управляващи, който гласеше: "Защо сме тук, господа управляващи? Без семейства, домове, приятели... И докога?".

"Посланието е такова, защото много от хората, които са тук, не биха мили дупетата на италиански баби, но са принудени, защото няма какво да работят в България. Всички биха се прибрали, ако има работа, за да си гледат семействата и възрастните си родители. Дано бъдещите управляващи са млади хора и да се замислят защо сме тук и как да ни върнат у дома ", коментира пред OFFNews една от демонстрантките Зорница Зашева, която живее и работи в Италия от 12 години.

Сънародниците ни в Италия обясниха още, че това е техният начин да покажат болката и недоволството, което изпитват от ситуацията в България, като едновременно с това изразяват и голямата си надежда за промяна на родната действителност.

"Сега е момента нашият глас да се види и най-вече да се чуе. Всички ние се надяваме на една промяна. Обичаме България, тъгуваме за нея, но всички бяхме единодушни, че тук все пак имаме работа. Липсват ни истински скъпите неща в родината - семейството, близките ", каза Йорданка Николова, която живее и работи в Италия от 4 години.

Николова обясни още, че изборният ден в Сиена е протекъл нормално и без натиск, а изборната комисия е била много любезна и коректна.

Автор: Ани Ганчева

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 07:28

Хем питат хем избират мутрата пак.Болни мозъци.Само АТАКА може да спаси България.Всички останали са боклуци и турците че ни турят чалмите благодарение на всички залупени българи.

06.10 2014 в 17:08

'дума', Не мисля че хората негативно оценят думите ти, а по-скоро фактът който е в България, както го е описал 'истина'.

06.10 2014 в 13:10

Здравей, "Коко"!
Отговарям и на твоето мнение:
- Абсолютно си прав за отговорността, споделям това мнение и ще я поема, защото това е най-нормалното нещо, което, за съжаление, рядко се прави от българите.
Поздрави!

06.10 2014 в 11:23

"Истина" , само едно нещо - "Абсолютните абсурди" сме ги позволили ние и съответно ние ще трябва да ги оправим. Това е наша задача и отговорност, независимо къде сме. Отиди в чужбина, ако считаш че това е по-добре за теб, но продължи да участваш и да помагаш с каквото можеш.

Имай отговорност и участвай - иначе не си с нищо по-добър от "племето", което описваш. Ако пък не участваш - е тогава язък и за висшето ти и за IQ-то ти...

Успех !

06.10 2014 в 10:35

Изчерпателен въпрос са задали тези хора :)
Уви!
Не от хубаво!
За 25 год. след 89'та България продължава да затъва и затова носят отговорност политическите партии които са управлявали.
Наскоро попаднах на интересна графика на която са показани точния брой дни през която всяка партия е била на власт :)
Та, отговорността си ИМА ИМЕНА.
И докато населението на тази територия НЕ осъзнае, че прецакването на съгражданите е гнусно занимание и че просперитет не е това да откраднеш нещо от тях... :)

06.10 2014 в 09:00

Здравей, "дума"
Аргументирам се пред твоята свята личност:
Ходил съм в чужбина да работя 4 пъти, завършил вишист съм и в момента работя по професията в българия (от скоро, тъй като съм на 24 години), нека не казвам точния си коефициент на интелигентност, за да не започнете да хейтвате (българи сте все пак - това е в кръвта на българина), но ето защо до края на зимата излизам от българия:
1. Най-важното! Абсолютен абсурд е дори да се помисли, че интелигентен човек би търпял за пореден път да бъде управляван от крайни националисти (комунисти (за тези които не знаят кое е общото между комунизма и фашизма нека се научат да четат и да го направят)).
2. Абсолютен абсурд, за човек като мен, е да живее под управлението на очевидни антибългарски партии.
3. Абсолютен абсурд, за човек като мен, е да живее сред напълно закърняло интелектуално и емоционално племе (българското).
4. Абсолютен абсурд, за човек като мен, е да продължа да вижея в общество на комунисти, нихилисти, неинформирани хора, некадърни и не искащи да работят индивиди, общество, което очевидно излъчва омраза, некомпетентност, некадърност.
5. Хората, за които говориш, не са там от хубаво - знам го. Ако "чакането", както казваш ти, от някого се ядеше и търпеше, щяха да са си тук.
До сутринта в 8 часа още 3-ма мои приятели бяха написали на стените си, че ще излезнат от тази кочина (също вишисти).
Поздрави!

06.10 2014 в 00:34

Нека тези ,които ми слагат минуси анонимно бъдат,така добри да се покажат във форума и да аргументират действията си.Благодаря предварително.

06.10 2014 в 00:10

Елате в България.Върнете се българи .Тук ви чакат майки и бащи.

06.10 2014 в 00:08

Ами елате си тук в дома си,при семействата си се върнете и с приятели се съберете.