Избиратели от Италия: Защо сме тук, господа управляващи?

Симона Костадинова 05 октомври 2014 в 23:40 7981 11

Ани Ганчева

Над 20 българи, живеещи в Италия, гласуваха днес, но същевременно изразиха недоволството си от родния политически елит и отправиха послание към бъдещите управляващи.

Те гласуваха в изборната секция в град Сиена, но преди да дадат своя вот направиха кратка демонстрация на недоволството си.

Преди да влязат в секцията сънародниците ни се събраха и изпяха няколко български песни. После тръгнаха заедно към хотела, в който се намираше черната стаичка. Със себе си те носеха плакат, посветен на бъдещите управляващи, който гласеше: "Защо сме тук, господа управляващи? Без семейства, домове, приятели... И докога?".

"Посланието е такова, защото много от хората, които са тук, не биха мили дупетата на италиански баби, но са принудени, защото няма какво да работят в България. Всички биха се прибрали, ако има работа, за да си гледат семействата и възрастните си родители. Дано бъдещите управляващи са млади хора и да се замислят защо сме тук и как да ни върнат у дома ", коментира пред OFFNews една от демонстрантките Зорница Зашева, която живее и работи в Италия от 12 години.

Сънародниците ни в Италия обясниха още, че това е техният начин да покажат болката и недоволството, което изпитват от ситуацията в България, като едновременно с това изразяват и голямата си надежда за промяна на родната действителност.

"Сега е момента нашият глас да се види и най-вече да се чуе. Всички ние се надяваме на една промяна. Обичаме България, тъгуваме за нея, но всички бяхме единодушни, че тук все пак имаме работа. Липсват ни истински скъпите неща в родината - семейството, близките ", каза Йорданка Николова, която живее и работи в Италия от 4 години.

Николова обясни още, че изборният ден в Сиена е протекъл нормално и без натиск, а изборната комисия е била много любезна и коректна.

Автор: Ани Ганчева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!