Избирането на Сашо Симов се оказа активно мероприятие за замазване на 15/15

Владимир Йончев Последна промяна на 28 май 2014 в 20:08 15611 16

Александър Симов

Слухът, че кандидатът под номер 8 в листата на БСП Александър Симов е получил много преференции и е на ръба да бъде избран, се оказа активно мероприятие за замазване на срама от избирането погрешка на знаменития "Любимец 15" Момчил Неков.

Преди минути ЦИК оповести официалните резултати от изборите и имената на кандидатите, които са получили значим преференциален вот.

В БСП такъв имат четирима души.

Първи е щастливо попадналият под номер 15 в листата на БСП (също с номер 15) Момчил Неков. Той е събрал 8,05% преференция. Втори е председателят на партията Сергей Станишев с 6,61% преференция. На трето и четвърто място са Илияна Йотова и Георги Пирински, които имат под 5%.

Александър Симов е чак след тях. Очаква се до минути ЦИК да обяви колко точно преференции е събрал.

Чувстваме се задължени пред читателите си да си признаем и да се извиним, че ние също се вързахме на този слух.

Слухът за преференциалното избиране на популярния журналист от вестник "Дума" тръгна от негови приятели, които твърдяха, че са броили протокол по протокол качените в ЦИК документи и изкарват много близка до нужната бройка преференции.

ЦИК категорично отказа да коментира броя на преференциите, преди обявяването на окончателните резултати.

OFFNews получи потвърждение от средите на Левицата, откъдето няколко души потвърдиха, че социалистически младежи броят протоколи и според различните сметки бройката варира между 25 и 27 000 преференции.

Самият Александър Симов коментира пред OFFNews новината многозначително. Точните му думи бяха: "Така ми казват хора от пресцентъра, но още не смея да се зарадвам."

Малко по-късно Мая Манолова опроверга новината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2014 в 21:29

е, как да не се радваме на такава грамотност. цял партиен апарат да бъде впрегнат, за да обясни две изречения.(не визирам никоя партия конкретно) и накрая - Швепссссс !
лавината на неграмотността винаги носи след себе си само едно - БЕДНОСТ :(
и продължават да ни залъгват, че стимулирането на биологичното възпроизводство е функция на грамотността ... нищо подобно, не и у нас !

29.05 2014 в 11:04

Този е като Хрушчов на млади години!

29.05 2014 в 08:10

От както Сашо Sимов се кандидатира за ЕП, Балкански изчезна от коментарите.

Отбелязвам само.

29.05 2014 в 02:40

Вие представяте ли си къв потрес е в БСП, и специално за Станишев цялата ситуация? Не стига че за пореден път загубиха изборите с гръм и трясък, ами и те сами си измислиха изборния закон и пробутаха преференциалната бюлетина, която техният си електорат не разбра (дали от простотия, или от недобре свършена работа на просветителите-примерно местните кметове от БСП). И човека от една година всички коментатори го дебнат и казват как само чака тия избори, за да се омете елегантно от бг политическата сцена, на която тотално се е омазал... и сега някой си Неков заминава за Брюксел вместо него, поради нелепите причини по-горе! Ха-ха-ха! Тая партия и техния лидер са пълна подигравка!

29.05 2014 в 01:03

Този е идеален за коледна реклама на веригата "Вашата месарница". Той рещи да замени Пеевски в европейската визия за България. Да, ама не !

28.05 2014 в 23:3515 / 15

28.05 2014 в 22:09

Тоя е противен почти колкото мадам Лаврен. Обаче тя е по-нагла. gjy

28.05 2014 в 21:48

... на снимката виждам една мазна Кончита ЛеберВюрст... ХамбургВюрст, е друга, КОЙто се отказа в полза на екс-министъра "Пръчки си завирам"...

... хахахахахахаха

28.05 2014 в 21:45

... на социалистическите младежи (от запаса) кой им е разрешил протоколи да барат!!!

... абе кога ше им изясниме казуса с бащинията, А!!!

... хахахахахаха

28.05 2014 в 21:24

Другарю Неков пикаещото момченце те зове. След 5 години никой няма да си спомня нито за СерГей, нито за който и да е гей от ЦК на БСП, а другаря Пирински ще те насочи към най-добрите швейцарски банки . . .
=-=-
ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТАНИШЕВ И НЕКОВ Е МНОГО ПО-МАЛКА ОТ ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЛИЛОВ И ВИДЕНОВ, ТАКА, ЧЕ НЕКОВ Е НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ЦК НА БСП . . .