Избирането на Сашо Симов се оказа активно мероприятие за замазване на 15/15

Владимир Йончев 28 май 2014 в 20:08 16161 16

Александър Симов

Слухът, че кандидатът под номер 8 в листата на БСП Александър Симов е получил много преференции и е на ръба да бъде избран, се оказа активно мероприятие за замазване на срама от избирането погрешка на знаменития "Любимец 15" Момчил Неков.

Преди минути ЦИК оповести официалните резултати от изборите и имената на кандидатите, които са получили значим преференциален вот.

В БСП такъв имат четирима души.

Първи е щастливо попадналият под номер 15 в листата на БСП (също с номер 15) Момчил Неков. Той е събрал 8,05% преференция. Втори е председателят на партията Сергей Станишев с 6,61% преференция. На трето и четвърто място са Илияна Йотова и Георги Пирински, които имат под 5%.

Александър Симов е чак след тях. Очаква се до минути ЦИК да обяви колко точно преференции е събрал.

Чувстваме се задължени пред читателите си да си признаем и да се извиним, че ние също се вързахме на този слух.

Слухът за преференциалното избиране на популярния журналист от вестник "Дума" тръгна от негови приятели, които твърдяха, че са броили протокол по протокол качените в ЦИК документи и изкарват много близка до нужната бройка преференции.

ЦИК категорично отказа да коментира броя на преференциите, преди обявяването на окончателните резултати.

OFFNews получи потвърждение от средите на Левицата, откъдето няколко души потвърдиха, че социалистически младежи броят протоколи и според различните сметки бройката варира между 25 и 27 000 преференции.

Самият Александър Симов коментира пред OFFNews новината многозначително. Точните му думи бяха: "Така ми казват хора от пресцентъра, но още не смея да се зарадвам."

Малко по-късно Мая Манолова опроверга новината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!