ГЕРБ ще възобнови програмата за саниране

OFFNews Последна промяна на 06 март 2017 в 10:31 3788 3

Програмата за енергийна ефективност трябва да обхване целия сграден фонд в страната. За съжаление, в момента е спряна, но ако ни гласувате доверие, ще гарантираме нейното продължаване. Така ще удължим живота на старите блокове, ще ги направим по-топли и уютни. 

Това заяви на среща с етажни собственици в Провадия водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова. По думите й социалният и икономическият ефект на програмата са безспорни, защото освен ползата за етажните собственици, осигурява работа и за много малки и средни фирми. 

„ГЕРБ доказа, че може да работи за обновяването на средата за живот. Ускорените темпове, с които Варна се преобрази през последните години, е отличен пример за това. Достатъчно е да има активност от страна на общината и добро взаимодействие между местната и централната власт”, изтъкна Павел Христов. Във връзка с поставените въпроси относно делегираните бюджети на училищата той разясни възможностите пред средищните и обединени училища, които въведе Законът за предучилищното и училищното образование. 
„Образованието е основният приоритет в управленската програма на ГЕРБ. Ще осигурим двойно увеличение на заплатите на учителите, ще развием професионалните гимназии, за да няма дефицит на специалисти с техническо образование. Ще се използват всички възможни законови механизми, за да няма деца, които не ходят на училище”, категорична бе Павлова. Тя изтъкна сред приоритетите на ГЕРБ необходимостта от реформиране на здравеопазването и прекратяване на злоупотребите с ТЕЛК-ове и социални помощи. „Хората искат справедливост, затова предвиждаме по-бързо съдебно производство, полицейско присъствие във всяко населено място, намаляване на бюрократичната тежест”, заяви още Лиляна Павлова. 

Ангелкова с проект за минералната вода в Пчелин

Ще съдействам за проект, който да прекрати изтичането и неизползването на минералната вода в село Пчелин. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на среща с жителите на село Пчелин, община Костенец. Тя изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия, която има визия за сектор „Туризъм". „Много е важно при следващото редовно правителство да се приеме Законът за концесиите, защото ситуацията в момента спира публично-частното партньорство, което е важно за реализираното на инфраструктурни проекти в общините", заяви бившият министър на туризма. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8691

2

Емил Станоев

06.03 2017 в 12:33

Това саниране е само за тези дето живеят в панелки ! при цена от 17 000 за апартамент ??! това е супер ограбване ! А за другите дето живеят в къщи ? тая нагла шайка не трябва изобщо да присъства в парламента .