Quantcast

Фейсбук изригна в подкрепа на кандидат №15

Симона Костадинова Последна промяна на 27 май 2014 в 12:11 31190 24

Снимка Момчил Неков

Потребители на социалната мрежа подеха кампания в подкрепа на Момчил Неков, вече стана, популярен като "кандидат №15".

Вече втори ден познати и непознати заливат стената на Неков фейсбук с поздравления за постигнатия успех. Повечето го призовават да не се отказва от мястото си в Европарламента. Други пък споделят, че са прогнозирали, че Неков ще бъде избран чрез преференция.

28-годишният икономист Момчил нашумя, след като по стечение на обстоятелствата си спечели мандат в Европарламента, измествайки Достена Лаверн от избираемото й пето място. Ключът на успеха на Неков е в това, че номерът му в листата съвпада с номера на КБ в бюлетината и над 36 000 избиратели са отбелязали две "петнайски" - в кръгчето и в квадратчето.

„НЕ се отказвай евала“*, пише в социалната мрежа Габриел Георгиев.

„Как да завърша изречението: "С 2х15... "?!Поздравления и успех!“, коментира на стената на Неков Цветелин Софрониев.

Друг приятел на младежa от столетницата пък е по-директен: „Понякога, да се опитат да те прецакат, се оказва изненадващо добра услуга! Ха!“, коментира Димитър Самодумов. 

„Момчилееее, чeстито приятелю! Разби ги всички, знаех си, повярвах в теб от самото начало... не е било случайно! Не се отказвай и само напред и нагоре и много успехи. Надявам се да не забравиш една Румяна там от Смолян хихихи ..“, пък пише на №15 Румяна Кършелийска.

Очевидно, въпреки теоретично неизбираемото място в листата на БСП, Неков е искал да се пребори за мястото си на евродепутат. В изборния ден самия той е намерил оригинален начин да агитира приятелите и познатите си да гласуват за него: „За укрепване на имунната система препоръчвам CitroPlus 800 - 2 х 15 капки дневно. Действа!“, е написал той във Фейсбук. И наистина схемата 2х15 е подействала при младия БСП-ар.

Казусът "номер 15" прерасна в надпартиен

Случаят с "кандидат №15" доби надпартийни измерения. Много потребители настояват Неков да стане евродепутат не заради лични предпочитания към него или партията, а за да видят как левицата ще реагирана комичния, но постигнат по демократичен начин резултат.

В социалната мрежа се появиха и картинки, посветени на куриозния случей с младия социалист и листата на БСП.

Тениска с №15 и името на Неков

Червена лента с №15

Междувременно във Фейсбук се появи и група, която иронизира избора на Неков. Тя се казва "Искам Момчил Неков за евродепутат". В описанието й шеговито е написано, че освен, че страницата е създадена с цел да помогне на №15 да остане евродепутат, тя е и солидарна с миньорите от Бобов дол. 

"Опасяваме се, че младият социалист Момчил Неков ще бъде вътрешнопартийно притискан да се откаже от честно спечеления си пост и искаме да го окуражим да остане евродепутат", пише на страницата.

Появиха се и закачливи коментари, че Неков с право трябва да заеме мястото на Станишев като председател на БСП, защото според резултатите от евровота хората му имат повече доверие.

"Току-що гледах страхотен филм - "Странният случай с Момчил Неков". В главните роли: Сергей Станишев, Момчил Неков и др. Продуцент: Христо Ковачки. С участието на: Мини Бобов Дол, други непросветени другари", е публикувала ироничната страница коментар на Явор Тодоричков.

Приятелите на социалиста, които го подкрепят, бързо открили ироничната страница. "Приятели, тази страница иронизира избора на Момчил в ЕП. Делайкнете се от нея - аз вече го направих! Той ще бъде евродепутат!!!", е публикувал един от тях в профила на №15.

Ето и предизборната видеовизитка на Момчил Неков, в която той заявява „Старая се да сме по-добре представени!“:


* коментарите са публикувани без редакторска намеса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2014 в 18:04

Ако не бяха избирателите, Неков щеше да види ЕП през крив макарон. Старите комунисти нямаше да го допуснат. Така, че късмет му е на момчето и да отива. Със сигурност може да свърши повече работа от старите мутри в БСП.

31.05 2014 в 13:35

леле електората толкова е изкуфял и толкова наплашен, че за по сигурно е драснал два пъти и прецакал шефа. 36 000 от 350 000 електорат са или малоумни или неграмотни.При ДПС няма такъф гаф само защото там влагат усилия да го"обучават" в деня за размисъл, а БСП не ги е еня- да се оправят.

30.05 2014 в 11:42

Ето виждате всички че пропорционалната система с преференции си е много ефективна.
Сега да ви кажа какво става при мажоритарна система - пращат го в някой избирателен район където от 15 години им е най-ниския резултат, взима + 2,50 % отгоре над предния вот, но очаквано завършва втори след местния фаворит който е печелил там от години, момчето получава потупване по рамото и лицемерни усмивки от своите, а проблемът на номенклатурата е с внезапната популярност също е решен.

28.05 2014 в 16:19

Симпатично момче, само какво прави при червените отрепки не ми е много ясно.

28.05 2014 в 11:01

Такива хора трябват в евро и българо парламента: млади,образовани, расли и възпитавани след комунизма и късметлии. Уважи си късмета момче, не се отказвай. Не слушай дъртите комунисти.

28.05 2014 в 10:20

Другари,
Информирам Ви, че нашата централа се мести от "Позитано" 20 на "Позитано" 15

28.05 2014 в 09:15Хора, нали ви е ясно, че за да те напишат на избираемо място в листата за евродепутат се плащат около 100 000 евро. (или пък поемаш ангажимент част от далаверата, която ще вземаш в европарламента да постъпва в партийната каса) Всичко е кинти, не се подлъгвайте, че има някакви идейни параметри.Това момче Момчил Неков не е платил, а просто е поставен за плълнеж. Всичко е финанси в БСП. Илияна Йотова е на избираема позиция, не защото е много кадърна като евродепутат, а защото има финансов ангажимент към Партията. Достена и Курумбашев имат финансови ангажименти с партийната централа и при това положение, ако не убедят Момчил Неков да се откаже, БСП трябва да повръща пари на Достена и Курумбашев.
Става въпрос само и единствено за пари. Момчил Неков не е платил и не е свързан с никакъв финансови договорки а централата на БСП. Сега или ще го убедят да заделя част от евро-далаверата с тях, или ще му изкарат някакви компромати и ще го махнат. Депутатите на Волен също имаха (бяха вързани) със финансови ангажименти. Няма никаква борба на идеи, всичко е кинти. Това е чистата истина.

28.05 2014 в 09:14Хора, нали ви е ясно, че за да те напишат на избираемо място в листата за евродепутат се плащат около 100 000 евро. (или пък поемаш ангажимент част от далаверата, която ще вземаш в европарламента да постъпва в партийната каса) Всичко е кинти, не се подлъгвайте, че има някакви идейни параметри.Това момче Момчил Неков не е платил, а просто е поставен за плълнеж. Всичко е финанси в БСП. Илияна Йотова е на избираема позиция, не защото е много кадърна като евродепутат, а защото има финансов ангажимент към Партията. Достена и Курумбашев имат финансови ангажименти с партийната централа и при това положение, ако не убедят Момчил Неков да се откаже, БСП трябва да повръща пари на Достена и Курумбашев.
Става въпрос само и единствено за пари. Момчил Неков не е платил и не е свързан с никакъв финансови договорки а централата на БСП. Сега или ще го убедят да заделя част от евро-далаверата с тях, или ще му изкарат някакви компромати и ще го махнат. Депутатите на Волен също имаха (бяха вързани) със финансови ангажименти. Няма никаква борба на идеи, всичко е кинти. Това е чистата истина.

28.05 2014 в 08:58

Поздравления за успеха на момчето !Млад, образован , партията им има нужда от такива хора!


28.05 2014 в 08:35

(!) ТОКУ ЩО ПОЛУЧИХ АНОНИМНО СЪОБЩЕНИЕ, ЧЕ НЯКАКЪВ САМОУК ЧАСОВНИКАР МАЙСТОРИ СТЕНЕН ЧАСОВНИК НА КОЙТО ВСЕКИ ДЕН В 15 ЧАСА И ПЕТНАЙСЕТ МИНУТИ СЕ ОТВАРЯ ПРОЗОРЧЕ, ИЗЛИЗА ЛИКА НА СТАНИШЕВ И ПОД ЗВУЦИТЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛА ЕДНА РЪКА ГО ШЛЯПА 15 ПЪТИ В ТИКВАТА. АЗ ПЪК ПРЕДЛАГАМ УГОЛЕМЕН ТАКЪВ МЕХАНИЗЪМ ДА ИНСТАЛИРА КАКА ФАНДЪЧКА И НА ФАСАДАТА НА ПОЗИТАНО 20 - КАКТО ЧАСОВНИКА ОРЛОЙ НА ПЛОЩАДА СТАРОМЕСТСКИ В ПРАГА. ТУЙ ЩЕ ДА Е ГОЛЯМА АТРАКЦИЯ - МЯСТОТО ПРЕД ПОЗИТАНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ ПЛОЩАД МОНИКА И ЩЕ СЪБИРА БАЯ ТУРИСТИ, СИ МИСЛЯ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ - КОРЕЙЦИ, ЯПАНЦИ СКАНДИНАВЦИ, ГИДОВЕ, ЕУРОПА, СВЯТ...15, ЧАСА И 15 МИНУТИ - ОТВАРЯ СЕ ПРОЗОРЧЕ С ФОРМАТА НА МАВЗОЛЕЯ, ПОДАВА СЕ ТИКВАТА НА ПЛЪХА, ЧУВАТ СЕ ЗВУЦИТЕ НА "ИНТЕРНАЦИОНАЛА В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БАЯН И ОРКЕСТЪР БАЛАЛАЙКИ И ТЕЖКА ЛАПА ПОЧВА ДА МУ БИЕ ШАМАРИ НА БУЗЕСТИЯ ПЛЪХ...ОЙ! КАК СА УДОБНИ ТЕЗ ОТПУСНАТИ БУЗИ ЗА ШАМАРИ! ИНТЕРНАЦИОНАЛА СВИРИ, ХЪХРИ БАЯНА, БАЛАЛАЙКИТЕ ДРЪНЧАТ, А ЛАПАТА ШЛЯПА ТЕЖКО ЕДИН, ДВА, ТРИ...ПЕТНАЙСЕТ ХУБАВИ ШАМАРИ :)))