Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фейсбук изригна в подкрепа на кандидат №15

Симона Костадинова 27 май 2014 в 12:11 32265 24

Снимка Момчил Неков

Потребители на социалната мрежа подеха кампания в подкрепа на Момчил Неков, вече стана, популярен като "кандидат №15".

Вече втори ден познати и непознати заливат стената на Неков фейсбук с поздравления за постигнатия успех. Повечето го призовават да не се отказва от мястото си в Европарламента. Други пък споделят, че са прогнозирали, че Неков ще бъде избран чрез преференция.

28-годишният икономист Момчил нашумя, след като по стечение на обстоятелствата си спечели мандат в Европарламента, измествайки Достена Лаверн от избираемото й пето място. Ключът на успеха на Неков е в това, че номерът му в листата съвпада с номера на КБ в бюлетината и над 36 000 избиратели са отбелязали две "петнайски" - в кръгчето и в квадратчето.

„НЕ се отказвай евала“*, пише в социалната мрежа Габриел Георгиев.

„Как да завърша изречението: "С 2х15... "?!Поздравления и успех!“, коментира на стената на Неков Цветелин Софрониев.

Друг приятел на младежa от столетницата пък е по-директен: „Понякога, да се опитат да те прецакат, се оказва изненадващо добра услуга! Ха!“, коментира Димитър Самодумов. 

„Момчилееее, чeстито приятелю! Разби ги всички, знаех си, повярвах в теб от самото начало... не е било случайно! Не се отказвай и само напред и нагоре и много успехи. Надявам се да не забравиш една Румяна там от Смолян хихихи ..“, пък пише на №15 Румяна Кършелийска.

Очевидно, въпреки теоретично неизбираемото място в листата на БСП, Неков е искал да се пребори за мястото си на евродепутат. В изборния ден самия той е намерил оригинален начин да агитира приятелите и познатите си да гласуват за него: „За укрепване на имунната система препоръчвам CitroPlus 800 - 2 х 15 капки дневно. Действа!“, е написал той във Фейсбук. И наистина схемата 2х15 е подействала при младия БСП-ар.

Казусът "номер 15" прерасна в надпартиен

Случаят с "кандидат №15" доби надпартийни измерения. Много потребители настояват Неков да стане евродепутат не заради лични предпочитания към него или партията, а за да видят как левицата ще реагирана комичния, но постигнат по демократичен начин резултат.

В социалната мрежа се появиха и картинки, посветени на куриозния случей с младия социалист и листата на БСП.

Тениска с №15 и името на Неков

Червена лента с №15

Междувременно във Фейсбук се появи и група, която иронизира избора на Неков. Тя се казва "Искам Момчил Неков за евродепутат". В описанието й шеговито е написано, че освен, че страницата е създадена с цел да помогне на №15 да остане евродепутат, тя е и солидарна с миньорите от Бобов дол. 

"Опасяваме се, че младият социалист Момчил Неков ще бъде вътрешнопартийно притискан да се откаже от честно спечеления си пост и искаме да го окуражим да остане евродепутат", пише на страницата.

Появиха се и закачливи коментари, че Неков с право трябва да заеме мястото на Станишев като председател на БСП, защото според резултатите от евровота хората му имат повече доверие.

"Току-що гледах страхотен филм - "Странният случай с Момчил Неков". В главните роли: Сергей Станишев, Момчил Неков и др. Продуцент: Христо Ковачки. С участието на: Мини Бобов Дол, други непросветени другари", е публикувала ироничната страница коментар на Явор Тодоричков.

Приятелите на социалиста, които го подкрепят, бързо открили ироничната страница. "Приятели, тази страница иронизира избора на Момчил в ЕП. Делайкнете се от нея - аз вече го направих! Той ще бъде евродепутат!!!", е публикувал един от тях в профила на №15.

Ето и предизборната видеовизитка на Момчил Неков, в която той заявява „Старая се да сме по-добре представени!“:


* коментарите са публикувани без редакторска намеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!