Приятели на Неков от БСП предрекли във Facebook, че бабите ще го изберат

OFFNews 27 май 2014 в 08:14 10997 13

Момчил Ненков и втората в листата на БСП Илияна Йотова.

Когато става ясно, че Коалиция за България ще е с номер 15 в бюлетината, приятелите на младия социалист Момчил Неков написали във Facbook: Късметлия, сега бабите ще се объркат и ще гласуват за теб.

Самият Неков е написал в профила си: "На 15 март утвърдиха листата, в която съм 15-ти. След жребия номерът на листата на Коалиция за България е 15. Тука явно вече има външна намеса... Дано да донеса успех на всички, които ще гласуват с номер 15 на евроизборите. И да не се объркате и да сложите "х" само в кръгчето".

Много е вероятно 27-годишният Ненков да измести първия в листата Сергей Станишев, защото 34 хил. от избирателите на БСП са посочили и преференция за номер 15, стана ясно вчера.

При положение, че Станишев се откаже от Европейски парламент, както обеща, Неков ще измести петата в листата Достена Лаверн, ако от столетницата не го принудят да се откаже сам.

Пред Дарик вчера той заяви, че първо иска да обсъди ситуацията с партийното ръководство на "Позитано" 20 и след това ще дава изявления.

Момчил Ненков е най-младият кандидат на левицата.

Роден е през 1986 г. в Силистра, завършил е Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. В момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Автор е на две книги - "4х4 – БСП след 1989" и "От първо лице". 

По време на предизборната кампания Неков обяви, че смята да строи паметник на хан Тервел в Брюксел. 

"Изборът на 27-годишния Момчил Неков от Силистра показва само едно - БСП не успя да обясни на своите симпатизанти как да гласуват. Технологията на избора, преференциите и дори невероятните 3.6% за Българската евролевица показват, че ни липсваше добра разяснителна кампания", написа активист на БСП във Facbook.

Предполага се, че преференциалния вот за Неков се дължи само на съвпадението на неговия номер в листата с този на партията в бюлетината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!