Quantcast

Фандъкова: Кризата от "Арена Армеец" няма да се повтори на балотажа

Последна промяна на 30 октомври 2015 в 08:48 1881 3

Снимка бТВ

Кризата в "Арена Армеец" няма да се повтори след балотажа. Това, което се случи, беше безпрецедентно, но предвидимо. 

Това заяви преизбраният кмет на София Йорданка Фандъкова по бТВ. „Бомбите са заложени още в Изборния кодекс, в който са намалени представителите на Общинската избирателна комисия”, уточни тя. Фандъкова посочи, че още през миналата година е сигнализирала за риска - заради претоварване на комисиите, техните членове да чакат с часове с чувалите с бюлетини, но никой не е обърнал внимание. 

Фандъкова все пак благодари на членовете на секционните комисии, че „въпреки този ужас изпълниха своите ангажименти”.

„На балотажа ситуацията няма да е такава – става дума за много по-лесни избори с една или най-много две бюлетини, посочи кметът. Тя призова гражданите да се включат във втория тур, на който ще бъдат избрани 16 от 24-мата районни кметове. 

На въпрос как ще управлява София, след като ГЕРБ вече няма абсолютно мнозинство в Столичният общински съвет, Йорданка Фандъкова посочи, че и преди съпартийците й са търсели широка подкрепа за важните проекти. „Гражданите препотвърдиха посоката за развитие на София и приоритетите за развитие на София”, подчерта тя.

Репортаж на bTV показа конкретен проблем на жителите на кв. „Дружба 2” – за да стигнат до метростанция „Цариградско шосе”, трябва да минат през направена от самите граждани пътека през гората т.е. през кал, кучета и при непрекъснат риск да бъдат нападнати. Още преди 3 години от Столичната община обещават да бъде изградена алея и пешеходен тунел до метрото. И до днес - нищо от обещаното не е влязло в експлоатация.

Фандъкова посочи, че станция „Цариградско шосе” не е била проектирана, за да обслужва квартала. Първоначално имало идея да се направи пътека с асансьор, но станало ясно, че тя ще излезе твърде скъпо, защото преминава през частни терени. В момента актуален е проектът за тунел до новата станция в „Дружба”. Кметът обаче не се ангажира със срокове. 

Тя категорично отрече да се работи само в центъра на София. По думите й новият приоритет е програмата за ремонт на малки улици във всички райони на София. „Северният парк не е на жълтите павета”, посочи още Фандъкова.

„От летните ремонти все още няма нито един приет като завършен качествено, тези, които не се справят, ще имат съответните глоби”, подчерта столичният градоначалник. По думите й приемателните комисии са изключително стриктни, като ще следят с особено внимание изравняването на шахтите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2015 в 14:48

Тази некадърница да обясни колко пари загроби на Витошка,колко взе като подкупи и защо само след месец тя се руши.ГЕРБерска крадлива пача

30.10 2015 в 11:50

Тази ако бъде кмет след тия фалшиви избори трябва много да се срамува! Фалшиви избори - фалшив кмет.

30.10 2015 в 11:07

Тая глупост ми писна да я слушам, да вземе някой да ми каже, къде този хаос е заложен в изборния кодекс. Там има едно единствено нещо, което забавя процеса и това е необходимостта да се подписват копията от протоколите от председателя, заместника му и секретаря. И до тук.
Що не вземете да го прочетете тоя изборен кодекс. Или мислите, че там се казва, че шефовете на ОИК трябва да са тъпи и нагли партийни боклуци, или че принтерите трябва да работят с не повече от 0.1 страница в минута, или трябва техническите сътрудници да са малко и неграмотни или компютрите да не достигат и да са с кофти скенери. Дори не се казва, че всички СИКове трябва да предават протоколите на едно място.