БСП: Защо искат да вдигат данъците? Къде са парите?

OFFNews 30 септември 2015 в 17:55 1693 1

Именно БСП спря вдигането на местния данък с 2% върху доходите, заяви депутатът Румен Гечев по време на среща със симпатизанти в гр. Тръстеник, Долна Митрополия.

На срещата присъстваше и лидерът на партията Михаил Миков, както и кандидатът за кмет на общината Александър Печеняков.

„С това не само щяха да бръкнат в джобовете на хората, а и преследват политически цели", заяви Гечев.

Според него управляващите ще дават пари на "техни" общини, където няма да се вдигат данъците, а в останалите, които все още не са "техни", местната власт ще бъде принудена да повиши данъците.

„В същото време си освобождават и средства в централния бюджет“, каза народният представител.

По неговите думи управляващите лъжат за бюджета на страната:

„Ако е толкова добро състоянието и има повече събрани пари, защо искат да вдигат данъците? Къде са парите?“, коментира още Румен Гечев.

Според лидера на БСП Миков в момента се провежда дясна политика:

"Такава, каквато по времето на Иван Костов продаде държавното имущество на стойност от 30 млрд.лв. на 3 млрд. лв", уточни той.

Знаете какво се случи и с пенсиите. Трудът на толкова хора беше продаден, за да може сега 1-2% от гражданите на България да бъдат милионери и милиардери“, каза още Миков.

По неговите думи техните наследници сега управляват страната, включително с ГЕРБ.

„АБВ също участва в дясна политика. Не мога да разбера как можеш да говориш, че ти е успешен министърът, като увеличава възрастта за пенсиониране, с обяснението, че няма друг начин. Ние предложихме такъв – да се увеличат вноските на тези, които получават по-високи доходи“, каза още Миков.

Според него, ако възрастта за пенсиониране се направи 80 години, фондът може да излезе и на печалба.

„Никога десни партии не са били толкова близо до хората, както е била БСП. Ние сме много, силни сме и когато сме заедно, въпреки неправомерните средства и методи, с които играят срещу нас, ние трябва да победим“, допълни Александър Печеняков, председател на БСП-Долна Митрополия и кандидат за кмет на общината.

Той подчерта, че кампанията на БСП е честна и открита, както е била винаги.

„Ако не сте разбрали здравната реформа, ще я усетите. Дори и да си внасяте здравното осигуряване, ако болестта ти търпи да чакаш, или си плащаш, или чакаш“, каза още той.

Миков коментира и промените в закона за образованието. Той подчерта, че намалените пари за средно образование вече се насочват и към частните училища. Председателят на БСП посочи, че има частни училища само в няколко големи населени места и те има достатъчно доходи, за да си покрият разходите.

Миков припомни, че БСП е осигурила в миналия мандат 408 лв. да се връщат на хората с минимални работни заплати, но сегашното управление е отменило това решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!