БСП все пак успяха да провалят днешното заседание на парламента

Симона Костадинова 29 септември 2015 в 14:00 1670 0

Малко повече от час след началото на деншното парламентрано заседание, краят му настъпи заради липса на кворум.

Заседанието трябваше да започне в 11 часа, но на три пъти нямаше кворум, което доведе до провеждането на два председателски съвета. След тях председателят на Народното събрание Цецка Цачева поиска четвърта регистрация, при която се събраха точно необходимите 121 депутати. Така най-сетне около 12:30 народните представители започнаха работа по закона за образованието.

Около час след началото на заседанието, от БСП поискаха поименна проверка.

"„Законът за училищното и предучилищното образование е един от най-важните закони за държавата, а кворумът е много крехък в момента. Интересно ми е дали ще бъде спасен от „златния пръст” отново. Вие не приемате конструктивна критика при гледането на този закон”", закани се от трибуната Стоян Мирчев от БСП преди да поиска проверката.

От управляващата коалиция подчертаха, че Мирчев не е председател на парламентарната група и няма право да иска проверка, но председателят на БСП Михаил Миков влезе в зала само, за да каже, че колегата му е упълномощен за искането.

След проверката стана ясно, че в зала има 119 депутати. В залата отново ги нямаше депутатите от ДПС и БСП. Така след всички опити на управляващите да закрепят кворума, той все пак пропадна.

От столтницата обясниха, че не харесват закона за образнованието и затова няма да се регистрират. Така днес депутатите успяха да гласуват само няколко точки от закона и от БСП останаха доволни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!