Бойко: Още 3 дни на власт и щях да вкарам България в Шенген

"Експертът Орешарски направил заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма. Останал отдолу само бетонът. Ей тоя ни е премиер."

OFFNews 27 април 2014 в 15:31 13076 45

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

"Бяха три дни разлика - ако ДПС се бяха съгласили да остана още три дни, преди президентът да връчи указа, България щеше да влезе в Шенген. Местан каза "Не, не, не сме съгласни". Лично Меркел се обади да ме пита защо за три дни България няма да използва този си шанс."

Това заяви в речта си на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ партийният лидер Бойко Борисов. Той обясни, че през миналия февруари, когато кабинетът му подаде оставка, вече е постигнал договорка с Европейския съвет България да влезе в Шенген по вода и въздух.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува управляващи за политиката им към "Южен поток".

"Експертът Орешарски направил заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма. Останал отдолу само бетонът. Ей тоя ни е премиер. Този хубавец от миналия август прави всеки ден първа копка на "Южен поток" и всеки ден го подписва", посочи Борисов.

Той заяви, че България няма да реализира инфраструктурните си проекти, докато ГЕРБ не се върне на власт. Експремиерът заяви още, че при техният мандат България е била сочена за пример във финансовата си политика, а сега страната я грози опасност от спиране на европейските пари.

Борисов изрази увереност, че на 25 май ГЕРБ ще бъде победител, защото според него целият български народ смята настоящото управление за вредно.

"Аз ви обещавам, че този ще го побеждаваме, докато е лидер на БСП, защото той лъже, а е и некомпетентен, защото първо се уплаши да стане премиер и понеже Орешарски са му казали: "Ще идеш до Виетнам пет шест дни, плаж, море, жени по бански, ще се разходиш, само стой премиер. И той затова е премиер", каза Бойко Борисов, като допълни, че БСП са "зли и проклети", защото се страхуват от ГЕРБ.

По думите на експремиера управляващите ясно осъзнават, че нямат шанс.

"Затова когато казват, че Бойко бил в изолация, аз си представям тази зала и виждам, че не съм. И им пожелавам те, когато не са в изолация, да имат толкова хора, а не да слагат балони по седалките в НДК (визира откриването на предизборната кампания на БСП в петък - бел. ред.) и да казват, че залата е пълна, защото ние виждаме тези неща, виждаме, че са в паника и ужас", посочи Борисов и предположи, че гледайки пълната "Арена Армеец", на БСП им "треперят мартинките".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!