Хиляди скандират "Бойко" на помпозно откриване на кампанията (снимки)

OFFNews 27 април 2014 в 13:21 17382 16

Откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в зала

Снимка Стефан Марков/Булфото

Лидерите на ГЕРБ откриват предизборната кампания за европейските избори в зала "Арена Армеец"

Хиляди симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха на крака партийния лидер Бойко Борисов, скандирайки "Бойко, Бойко", по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала "Арена Армеец".

По данни на пресцентъра на ГЕРБ в "Арена Армеец" са се събрали 14 000 симпатизанти и членове на партията. Заради откриването в залата и около нея има засилено полицейско присъствие.

Събитието бе открито от три оперните певици от Трио сопрано, облечени в цветовете на българския трикольор. Репертоарът им бе разнообразен - от оперети, "Хубава си, моя горо", както и "Unbreak My Heart" на Тони Бракстън, но в испански вариант.

По време на изпълненията им зад тях се с бърза скорост се въртеше часовник с герба на Европа, който символизираше и мотото на предизборната кампания на ГЕРБ - "България няма време за губене". 

Активисти на ГЕРБ бяха издигнали плакати "Юнкер за президент", с които посрещнаха лидерите на партията - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, № 1 в евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев и кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.Едвин Сугарев

За да подгрее духа на електората, специален гост в "Арена Армеец" бе един от символите на Прехода Едвин Сугарев. Той заяви, че на 25 май българите трябва да изберат дали да са европейски граждани или поданици.

"Защото това правителство в момента е вредно и опасно за България ... Да рестартира изродения и сбъркан Преход към демокрация, да победим така, че политическите лешояди, които управляват в момента, да заминат в историята", каза Сугарев.

Призив отправи и бившият конституционен съдия Георги Марков. Той заяви, че евроизборите ще бъдат вот на недоверие на настоящото управление. Думите му предизвикаха ръкопляскания, викове "Оставка" и "Червени боклуци".

Бойко Борисов направи магистрали, а управлението на Орешарски - ресторант във Виетнам, отбеляза Марков и допълни: "БСП върна обратно България на ДПС и ГЕРБ ще си я върне обратно."

"Ще изровим земята, за да победим ГЕРБ. И като ровиха, какво изровиха? Делян Пеевски!", каза Георги Марков.

Георги Марков

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че всичко ще зависи от това кой е следващият председател на ЕК.Цветан Цветанов

"Защо да не кажем "Юнкер, Юнкер, Юнкер. Welcome to Sofia Mr. Juncker for president", започна да скандира Цветанов, упражнявайки английския си.

Цветанов вижда символизъм в номера, с който ГЕРБ ще се яви на изборите - № 18.

"У нас всеки става пълнолетен, когато навърши 18 години. Затова нека всеки, навършил 18 г., да даде своя глас за № 18", прикани зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов представи листата на ГЕРБ. № 1 в нея - Томислав Дончев, заяви, че политическите опоненти на ГЕРБ забравят какъв е истинският смисъл на партньорството между България и Европа - "Европа означава високи стандарти в образованието, нови инвестиции, модерно земеделие, работеща съдебна система, повече демокрация, означава спазване на гражфданските права".

Томислав Дончев

 "Преди година бяхме омерзени, после, с основание или не, бяхме смирени. Но това свърши. Не е време нито за омерзение, нито за смирение. Сега е време да бъдем разумни и силни. Разумни - защото все някой трябва да остане разумен. И силни, защото целта не е партийна победа, целта е Европа", каза Томислав Дончев.


Снимки: Стефан Марков/Булфото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!