Антония Първанова: Трябва да се гласува от 16-годишна възраст

OFFNews Последна промяна на 29 април 2014 в 18:45 1376 4

Антония Първанова с младежи в Стара Загора. Снимки: Велислав Николов
Антония Първанова с младежи в Стара Загора. Снимки: Велислав Николов

Антония Първанова се съгласи с мнението на старозагорски младежи, изразено по време на дебатa им с нея днес, че границата за гласуване трябва да падне на 16 години, както е в някои европейски държави.

Водачът на листата за евроизборите на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП“ се срещна с млади хора в Стара Загора, за да отговори на въпросите, които ги интересуват.

Близо 2 часа тя и десетките й събеседници разговаряха в градската библиотека по покана за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директон“ – Стара Загора.

Част от зададените въпроси касаеха какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители.

Д-р Пъравнова разказа за своите инициативи, като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи, е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар.

Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация, с амбиции, които подкрепям - каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 13:20

По-скоро да се гласува след навършване на 25 и до навършване на 55 ...

30.04 2014 в 11:00

От 6 годишна възраст - с бележник да се гласува под ръководството на класния ръководител. + лудите и затворниците да гласуват. Всеки депутат да гласува с 1000 гласа, а Станишев с 1 милион.

29.04 2014 в 21:43

А за някои представители на малцинствени групи да бъде разрешено да се гласува още след първия полов акт.Ма то боят и ебането имат общо само на кантара и то , когато е "много".

29.04 2014 в 19:38

Незнам дали трябва да се гласува от 16 години, но определено трябва да има горна граница. Не може електорат дето няма да изкара петилетката да опрделя живота на децата в бг.