Антония Първанова: Трябва да се гласува от 16-годишна възраст

OFFNews 29 април 2014 в 18:45 2368 4

Антония Първанова с младежи в Стара Загора. Снимки: Велислав Николов
Антония Първанова с младежи в Стара Загора. Снимки: Велислав Николов

Антония Първанова се съгласи с мнението на старозагорски младежи, изразено по време на дебатa им с нея днес, че границата за гласуване трябва да падне на 16 години, както е в някои европейски държави.

Водачът на листата за евроизборите на коалиция „КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП“ се срещна с млади хора в Стара Загора, за да отговори на въпросите, които ги интересуват.

Близо 2 часа тя и десетките й събеседници разговаряха в градската библиотека по покана за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директон“ – Стара Загора.

Част от зададените въпроси касаеха какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители.

Д-р Пъравнова разказа за своите инициативи, като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи, е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар.

Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация, с амбиции, които подкрепям - каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови