Радан Кънев: Нима някой си мисли, че в избори може да се участва без бюджет?

Николаос Цитиридис Последна промяна на 27 август 2014 в 17:07 13286 23

По повод провала на вчерашните преговори за коалиция между Реформаторския блок и Зелените, потърсихме мненията на съпредседателя на "Зелените" Борислав Сандов, говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев и на Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ.

Ето какво каза Радан Кънев:

Защо не присъствахте на срещата между РБ и "зелените" и защо нямаше представител на вашата партия там?

Цялото ръководство на ДСБ беше извън София, като ние все още сме в Пловдив на изнесено ръководство и честно казано не съм си представял, че подобен емоционален жест може да бъде извършен от колегите ми. Предполагах, че днес ще приключим с тия разговори, но вижте за 5 години, това ми е за 10-ти път опит да привлечем "Зелените" в нашето консолидирано реформаторско пространство. Жалко, но факт.

Аз съм се напъвал от европейските избори през 2009 г. и винаги, когато в България е имало избори. Мисля, че идеологическите различия между нас са много големи. И след толкова опити трябва да си направя сметка, че са били грешни.

Идеологически или финансови различия са били проблем за коалицията?

Какво значи финансови различия? Нима някой мисли, че на избори може да се участва без бюджет. Не виждате ли колко евтин претекст е това. След 5-годишни опити за коалиция със "Зелените", всички от които аз съм водил за добро или лошо, мога да кажа, че проблемът е или идеологически или манталитетен. Някакъв повод да се напуснат разговорите винаги се е намирал, а в случая това, че една кампания се нуждае от бюджет да се представи като морален проблем за мен е смешно. И съвсем категорично го казвам, толкова е очевидно. Предвид, че нито една от партиите в блока не разполага с бюджетни средства ние търсим дарения лек по лек, за да можем да се явим на избори и някой да очаква, че ще се яви на избори без той да набира средства за кампанията, това за мен е крайно несериозен претекст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2014 в 14:07

Ако няколко партии нямат субсидии,как могат да се включат в едни избори ако не предприемат начин да се самофинансират?Има си закони за тези неща.И какво му е лошото на Радан Кънев....А на лицето на моят любимец бОйко бОрисов е изписано "аз съм селски хитрец и лъжец,даже разбойник",а нищо не казвате за това.Като дойдат избори,бОйко казва ,че ще изпълни 100 неща,а като вземе властта нищо не изпълнява ,всичко обърква и краде,краде дори от строежа на любимите му магистрали...а после лъже ,че всичко е свършил...побъркана работа.А просташкия език , който той използва,когато говори ,направо е отврат.

29.08 2014 в 12:08

Не е по темата и ънлайквайте ако сметнете,но Много ми е антипатичен този Радан Кънев. Все еддно на лицето му пише аз. съм гад

29.08 2014 в 09:42

"нико" на грешна пътечка си стъпил ,но сам не го разбираш и пишеш големи простотии.Хванал си се в Костов и Костова ,като удавник за сламка,а не виждаш гербарите-кой не е комунист в тази "политическа фалшива формация?Лидерчето бОйко-комунист,олигарх и наркоразбойник,цВетанов-комунист,цЕцка цАчева -бкп,лИлето-бкп,генералите в листите да не би да не са бкп?...Гадно ми е вече да се занимавам с вас гербарските зомбирани тролове...

29.08 2014 в 09:00

Мазната крадлива ръка на другаря Костов е навсякъде!

28.08 2014 в 16:18

@Читател
Заслужават глас повече да не получат. Гласувал съм за тях с мисълта че искат политика някаква да прокарват (което се прави в парламент, и зaради което се правят избори), а то всъшност излиза, че ходели на избори заради субсидиите, а дали ще са парламентарно представени или не - не им пука особено. Но както казах в друг коментар, от мен ще видят глас на кукуво лято, докато са с тая нагласа.

28.08 2014 в 14:49

Напънала се планината и родила мишка! Човека е бил на важна среща на Луната и не могъл да присъства на преговорите... А бе, вие съвсем за глупаци ни вземате! Много добре сте знаели, че ще се пазарите за пари и затова сте пратили други, та ако се разсмърди да имате оправдание! Пу, гнусни политици! За кого да гласува човек! Зелените заслужават, ама малко хора го разбират!...

28.08 2014 в 09:58

Зелените искат да си спретнат акционерно дружество в парламента. Кой ще им плаща кампанията? Да не им е свършило захранването от Путкин? Хайде навън по дърветата. Продажни момченца. Защо мълчат за Южен поток? Там по тръбата няма ли природа?

28.08 2014 в 09:42

Не знам защо някои хора продължават да сравняват Радан с Костов.....

28.08 2014 в 08:06

Специално във Варна ценоразписът за местни избори (независимо от коя партия) е следният: за общински съветник - 50 000 лева, за кметски наместник по райони и по села - в зависимост от възвращаемостта - от 20 000 до 70 000 (за район Приморски).
На въпроса на Ханку Брат: Даваш примерно 50 000 лева, а после от участия в комисии,проекти, бордове, от защита на олигархични интереси, лобизъм, заплати и т.н. си възвръщаш 100 000. Такава е офертата.

28.08 2014 в 07:56

Абсолютно всички "партии" продават избираемите позиции. Сещате ли се как Курумбашев заплашваше, че ще разклати страната, защото го изместиха от евродепутат? Той беше дал капаро на Станишев, а онуй мУмче 15/15 го измести без да плаща?
Е, Ко Стана? Станишев си плати гафа. Върнаха му мангизите и Курумбашев замълча като... пръднал г*з.
Защо мислите, че държат Меглена Кунева в РБ (никой не я харесва) - защото там са дадени много кинти и няма как.
Надка не рачи да плати мизата и е аут.
Тъй наречената "политика" в БГ си е доста доходоносна търговийка.