На живо от сърцето на протеста (видео, снимки и записи от радиото)

14 юни 2012 в 17:40 7143 2

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

OFFNews.bg тази вечер предава на живо от сърцето на протеста срещу приетия на второ четене вчера Закон за горите.

Недоволните от промените граждани отново ще блокират Орлов мост в столицата, а освен живото видео предаване, което може да се гледа по-долу, има и директни включвания по OFFRoad Radio от репортерите на мястото на събитието.


Live video for mobile from Ustream

 

18 ч. - Орлов мост е пълен с полиция: 6 патрулки, 2 буса, 3 мотора. Катаджии спират автомобили по "Цариградско шосе" и проверяват за документи. Около езерото "Ариана" има много млади хора. По нищо не личи, че те ще протестират. Според предварителната уговорка за блокадата те не трябва да издават с нищо, че се познават, кротко да стоят около езерото до 19.30, а точно в 19.45 всички заедно да излязат на платното.

19.15 ч. - Полицаи обграждат пространството около езерото. Протестиращите са към 1500 души.

19.50 ч. - Полицаите, добре организирани, не допускат протестиращите да блокират пътното платно. Протестиращите вече са към 2000 души.

20.05 ч. - Някои успяват да пробият кордона. Мостът обаче още не е блокиран. Полицията не проявява насилие към момента.

20.10 ч. - Демонстрантите успяват да разбият кордона на полицаите при спирката на "Цариградско шосе".  Все повече протестиращи, някои от тях с велосипеди, блокират пътното платно край Орлов мост.

20.20 ч.– Полицията успява да локализира демонстрантите само в едното платно на "Цариградско шосе" – това от "Плиска" към Орлов мост. Полицаи на мотори са блокирали протестиращите. Протестиращите скандират "Витоша", "Мафия" и "Оставка". "Ние сме народът, защо не сте зад нас", викат протестиращите към полицаите.

20.40 ч. - Младежи успяват да блокират бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока Военна академия, но само след минути са изтласкани от полицията.

20.50 ч. - "Утре пак, утре пак! Всеки ден ще е така, до победата!", скандират протестиращите.

20.55 ч. - Нови опити за пробив и блокада на бул. "Евлоги и Христо Георгиев". Засега - неуспешни. Хиляди пеят "Хубава си, моя горо!"

21.10 ч. - Протестът е към края си. Хората си разотиват. Полицията има инструкции да арестува само в краен случай, предава нашият репортер на мястото на събитието.

21.20 ч. - Блокадата се мести. 30 души с колела ще се опитат да блокират ул. "Граф Игнатиев" при пл.  "Гарибалди". В момента колоездачите са на бул. "Витоша".

21.35 ч. - Опит да се блокира бул. "Цар Осовободител". Голяма група протестиращи пресича непрекъснато жълтите павета по пешеходната пътека пред бул. "България". Движението на практика е спряно.

20.40 ч. - Разбра се, че все пак не е минало без арести. 9 са задържани.

Ето и записите от радиото, където имаше директни включвания от протеста:

Интервю с Петър Кърджилов

Включване от Орлов мост 1

Включване от Орлов мост 2

Включване от Орлов мост 3

Включване от Орлов мост 4

Включване от Орлов мост 5

Включване от Орлов мост 6

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки