Още една стена на ''Струма'' е заплашена от срутване

OFFNews 30 април 2024 в 17:10 4578 4

Още една стена на автомагистрала "Струма" е заплашена от срутване, съобщи Нова телевизия. 

Автомагистрала „Струма” остава затворена. Въпреки че екипите са се справили със свлачището, все още е необходимо да бъдат направени проверки. Причината е, че, вероятно още една от подпорните стени е компрометирана.

Според експертите от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и фирмата, която поддържа трасето, зад бетонната стена има земна маса, която е възможно да се свлече.

„В момента земната маса е разчистена. Падналите сегменти от подпорната стена се чупят, за да може да се освободи платното за движение. Поради това, че втората бетонна стена има наченки на накланяне, предвиждаме да разчистим и земната маса зад нея”, заяви инж. Стоян Николов от Управителния съвет на АПИ.

Очаква се на 2 май до обяд движението да е пуснато в две ленти. "Като за 5 и 6 май, когато се очаква голямото прибиране, ще пуснем изцяло автомагистралата. Целта е един или два дни да наблюдаваме какво е положението", заяви Стоян Николов.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -2474

  4

  Владè

  30.04 2024 в 21:33

  Буцеви т.нар. " магистрали* т.е високоскоростни отсечки зле построени, окрадени и неподдържани. Един тупан по тия земи си направи депо за боклуци под " магистралата" и за капак му драсна чибритя. А кунтролните органи седят и броят звонка.Бъгъ бъдищи.

  805

  3

  stix

  30.04 2024 в 20:21

  Без изчисления и без да си инженер се очаква,че тази "ограда"няма да спре огромната земна маса.Което и се случва.

  3724

  2

  GB

  30.04 2024 в 18:47

  И това е престъпно! Хора могат да загинат в резултат на такова престъпно строителство!

  145

  1

  Джендо Джедев

  30.04 2024 в 17:29

  Абе не е шега да се направи подпорна стена. Доста по-лесно е да лискаш менчета и да се биеш в гърдите "Гарантирано от ГЕРБ!". :D

   
  X

  Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews