Износител на охлюви свърза протестите на Орлов мост с проституцията

Вероника Шербанова 16 юли 2012 в 12:33 6509 14

Психолог, занимаващ се с износ на охлюви, свърза протестите на Орлов мост с проституцията.

Странната аналогия Илиян Илиев направи в предаването на Емил Кошлуков "Факторът Кошлуков" по TV7 на 14 юли. Той се съмнявал в искреността на младите хора, излезли да протестират срещу Закона за горите и в това, че са излезли да защитават своята, а не нечия друга позиция.

„Малко ми е странно да приема блокирането на Орлов мост и булевардите, след като по една телевизия видях активистка, която искрено защитаваше Закона за горите, а две седмици преди това в Gepime (най-посещаваният български сайт според Илиев) мe убеждаваше за незабравими удоволствия срещу 100 лева“. По думите му случката с момичето го убедила в неискреността на демонстрантите, защото „като я знам колко време прекарва в търсене на финансово спонсорство в интернет, малко ми е трудно да приема, че е имала достатъчно време да разбере всъщност къде е битката“, заяви Илиев. Той бе представен като психолог, производител, преработвател и износител на охлюви в анонса към предаването.

Въпросният психолог обясни по следния начин същността на битката: "Тя всъщност е много проста. Досега едни пари са отивали при едни хора, в момента се опитват да направят закон същите пари да отидат при други хора".

Протестът му бил "странен". "Ако 1000 човека разкатават майката на 2 милиона, протестът най-малкото е малко странен", обясни той. Всеки имал право да протестира, "но не и на Орлов мост". Протестите там били незаконни, а "ако нарушаваш законите, е малко трудно да казваш, че се бориш със законност".

Илиев заяви още, че според него не е възможно да се организират толкова бързо, като ги обвини, че не защитават собствената си позиция, а нечия чужда.

„Чудесно е, че тези млади хора излизат, отлично, въпросът е коя позиция се формира, кой формира тази позиция. Не може да ме убедите, че след като вие преди две години се опитахте чрез социалната мрежа да повдигнете едно движение в защита на Емануела от една застрахователна компания и Емил Кошлуков чрез цялата социална мрежа успя да докара едни 100-150 човека, някой друг просто ей така от разговори 1000 човека просто ей така са решили, че могат да защитават гората“, каза той.

Когато темата беше изместена на протестите против ACTA, гостът се оказа много по-благосклонен към демонстрантите, тъй като самият той прекарвал много време в интернет и редовно си гледал филми в мрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!