Защо е най-добре да изберем касов апарат на Дейзи Тех?

OFFNews 05 март 2019 в 10:33 5561 3

През последните месеци темата за смяна на касовите апарати става все по-актуална във връзка с новата Наредба 18 на Националната агенция за приходите (НАП). Над 400 000 фискални устройства предстои да бъдат подменени и напълно разбираемо темата предизвика много дискусии – всеки бизнес, който продава в брой, има нужда от поне едно такова фискално устройство.

Същевременно повечето предприемачи и служители не са специалисти в областта, защото касовите апарати стават все по-комплексни. Пазарът е залят от различни модели. Много от тях имат проблеми, които може и да не бъдат забелязани в началото, но с течение на работата могат да изгубят времето на екипа, да доведат до недоволни клиенти и пропуснати продажби.

Въпреки че мнозина възприемат касовия апарат просто като едно устройство, което държим в ъгъла на касата и използваме само при нужда, всъщност става въпрос за един от най-важните елементи в процеса на продажба. И съответно неговата безпроблемна работа може да привлече повече клиенти, да увеличи тяхната удовлетвореност и в крайна сметка – да доведе до повече бизнес.

Специалисти в бранша обясниха кои са най-често срещаните проблеми, за които трябва да внимаваме при избора на фискално устройство. По всеобщо мнение при много от производителите има проблеми както със софтуера, така и с хардуера, батерията и капацитета на машината. Сред много собственици на малък бизнес се налага мнението, че моделите на българската компания Дейзи са перфектни по всички показатели.

Ето за какво още трябва да внимаваме:

Производствени бъгове

Някои касови апарати имат производствени бъгове, които може и да не са видими при самото закупуване, но впоследствие могат да доведат до невъзможност да използваме устройството. Ето защо е от важно значение, когато купуваме нов касов апарат, да търсим реномирана марка, в чието развитие и маркетиране са инвестирани сериозни средства и съответно екипът не би си позволил да застраши реномето си с допускане на производствени бъгове.

Опасност от блокиране

Някои апарати блокират по-често, което може да създаде редица неудобства по време на работа и да отблъсне клиенти, които иначе са доволни от фирмата и биха направили покупка от нея.

Издръжливост на батерията

Дългият живот на батерията също не е за подценяване. Дори и устройството да работи перфектно, ако батерията свършва често, то може да се окаже неизползваемо точно когато реализираме важна продажба. Въпреки важността на този фактор, все още има касови апарати, на които батерията се изтощава много по-бързо.

„Това може и да не изглежда като най-важния аспект от функционирането на едно фискално устройство, но при интензивна ежедневна работа може да се окаже сериозна пречка за бизнеса. Все пак става въпрос за вашите продажби, които могат да бъдат прекъснати, а клиентите – изгубени. Затова препоръчваме реномирани марки като Дейзи, при които е помислено за този аспект и издръжливостта на батерията е на ниво. Още повече, че при касовите апарати на Дейзи проблемът с блокирането също е решен ефективно“, споделят хора с много опит с различни фискални устройства.

Тежест и компактност

В редица браншове е от важно значение също колко тежат и с каква големина са касовите апарати. Изборът на по-лек и по-компактен модел може и да не е първото, за което се замисляме, но би могъл да спести много трудности на екипа в бъдеще.

Помислете и за броя на касовите бележки

Едва ли мнозина са се замисляли, но при различните марки апарати този показател може да варира много – започвайки от около 300 касови бележки при по-непопулярни брандове и достигайки до 1500 при модели на компании като Дейзи.

Колко е здрав?

Самата конструкция на касовия апарат също е от значение. Някои модели са направени така, че пластмасовият корпус лесно се чупи и не е надежден. Затова, ако работите в динамична среда, която предполага повече пренасяне на устройството, е добре да помислите и за този аспект.

Ами мобилното покритие?

Напоследък все по-важно става покритието на апаратите заради променящите се изисквания за постоянна връзка с НАП. В това отношение моделите на Дейзи също се представят много добре и са замислени като модерни устройства, подготвени за мобилната ера. Един аспект, за който вече трябва да се замислят всички производители на касови апарати.

Изненадващо нулиране на датата и часа

Сред останалите по-дребни проблеми, които обаче не са без значение, е например това, че ако не се използват примерно седмица, при някои апарати се нулира датата и часът, тъй като батерията може се е изхабила.

В обобщение можем да кажем, че при много от касовите апарати, предлагани на българския пазар, има различни проблеми, много от които могат да се проявят и след закупуването на устройството. Много търговци споделят, че касовите апарати на Дейзи са най-добрите както по отношение на своя софтуер, така и на хардуера си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4008

3

Dim98

05.03 2019 в 22:24

Никой да не си купува този апарат, при каквито и да е условия! Не гледайте че е най евтин ималък. След първата бележка е в сервиза и пиша бележки на кучан, "няма такава държава" . Използвам случаят да благодаря и на НАП Благодаря ви, че ме върнахте във времена в които съм бил още дете. Само не мога да се сетя как ще получавате справка за бележките ми през 5 минути. Ще пращате човек или аз трябва да ходя някъде да ги нося някъде:))))))
Къде са господари на ефира бе! Добре че ги свалихте от ефир, че..... Просто "Amazing"

14469

2

случайно прочетох

05.03 2019 в 13:22

Може ли и аз да рекламирам тук безплатно?

12496

1

goiko

05.03 2019 в 13:05

Не видях никъде да пише :"платен материал",а всъщност е точно такъв?!?