Wizz Air с 8 нови маршрута от Варна, ще лети и до Барселона

Цените стартират от 37.99 лева.

OFFNews 26 юни 2020 в 14:09 3088 0

Wizz Air включва трети самолет към базата си във Варна. Новият Airbus A320 ще се присъедини към флотилията на 24 юли 2020 г., което ще направи възможно стартиране на 8 нови маршрута от Варна до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер. Билетите за новите дестинации вече са в продажба, а цените стартират от 37.99 лева.

Новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесе допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места, посочват от авиокомпанията.

Wizz Air стартира полети от морската столица на България през 2007 г. и оттогава е превозила почти 2 милиона пътници от и до Варна. Заедно с 8-те нови маршрута, обявени днес, лоу кост превозвачът ще предложи 650 000 места във варненската си мрежа през 2020 г. Бързо разрастващите се операции на компанията в страната ще стимулират местната икономика чрез увеличаване на заетостта в секторите на авиацията и туризма в България.

Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От пасажерите се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. 

„Днес имаме страхотни новини за нашите български клиенти и за всички онези туристи, които биха искали да посетят Варна, тази красива морска перла, разположена на бреговете на Черно море. За мен е удоволствие да съобщя добавянето на трети самолет към базата ни във Варна и 8 нови маршрута на супер цени, свързващи морския град с няколко наистина страхотни дестинации. Екипът на Wizz Air е посветен на развитието на присъствието си в България и сега, разширявайки варненската си мрежа до 21 маршрута – повече от всякога, ние ще можем да предложим още по-богат избор от достъпни възможности за пътуване за местните клиенти. С удоволствие добавяме нови вълнуващи маршрути днес, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на нашите на протоколи за безопасност на борда. Уверени сме, че ултра ниските тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на туристическия сектор в България", заяви Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови