Губернаторът на Арканзас кани българските компании в щата

ОFFNews 17 септември 2016 в 12:33 9793 39

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна с губернатора на щата Арканзас г-н Ейса Хътчинсън в края на посещението си в щата, съобщават от пресцентъра на министерството на икономиката.

Губернатор Хътчинсън прояви интерес към настоящото икономическо развитие на България и даде висока оценка на постигнато от България като макроикономическа рамки, инвестиционна и бизнес среда, данъчен режим, ниски нива на безработицата. Губернаторът подчерта ускореното развитие на щата Арканзас в последните години, като в резултат през изминалата 2015 г. е налице много добро изпълнение на бюджета на щата. Като водещи сектори очерта търговията на едро и дребно, дърводобива, транспорта, енергетиката и туризма. Той изрази желание да се реализира присъствие на български фирми в щата и готовността си да подкрепи реализирането на конкретни проекти между компании от двете страни.


Представителите на администрацията на Арканзас  информираха и за разкриването на Представителство на щата на територията на ЕС в Берлин, което ще подпомага развитието на конкретни инициативи със страните от ЕС. Изразено беше желание за установяване на контакти на офиса и с българските институции и организации на бизнеса. В хода на разговорите относно развитието на потенциални търговски и инвестиционни проекти, губернаторът прояви силен интерес към възможностите за популяризиране на българско кисело мляко, млечни продукти и вина. Изрази готовност да подкрепи работата на енергийните компании от щата, които имат интерес за износ на втечнен газ за Европа.
Министър Лукарски отправи покана към губернатор Хътчинсън за посещение в България заедно с бизнес делегация от щата. Губернаторът потвърди планирането през следващата година посещение на няколко европейски страни и възможността на база на настоящите разговори да обсъди и посещение с делегация в България. Възможностите за България и щата Арканзас са отлични, заяви в заключение губернатор Хътчинсън.
В края на работното си посещение в САЩ министър Лукарски се срещна във Вашингтон с американски компании членове на Американско-Централноевропейската бизнес асоциация (ACEBA). На срещата присъстваха компании от секторите правни и консултантски услуги, спедиторски и транспортни услуги, фармация, здравеопазване, застраховане, хранително-вкусова промишленост и др. Присъстващите проявиха интерес към актуалното развитие на страната ни и очертаха значението на фактори като политическата и финансовата стабилност, данъчното и инвестиционно законодателство, оперативните разходи и бизнес среда като важни за американските компании. Министър Лукарски информира представителите на бизнеса за постигнатото по отношение на икономическа стабилност, за прилаганото в страната ни инвестиционно законодателство и мерки в подкрепа на инвеститорите, както и за предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация и благоприятните условия за бизнес. Министър Лукарски посочи, че много от американските компании могат да намерят мястото си за бизнес развитие и инвестиции именно в България, не толкова заради българския пазар, който е относително малък, на поради близостта до пазарите на ЕС, страните от Близкия Изток, Северна Африка, Средна Азия и ОНД.


Някои от присъстващите компании като Amgen, Metlife и Textron споделиха добрия опит от вече установения си бизнес в България. Основните въпроси от страна на участниците бяха свързани с разясняване на данъчния режим, предвид на силно атрактивните и ниски данъчни ставки, прилагани от страната ни, плановете за влизане в Еврозоната, очаквания от България ефект от Брекзит и подкрепа за подхода, необходимостта от развитие на отношенията и контактите и на ниво малък и среден бизнес. Асоциацията декларира желанието си да организира кръгла маса с участието на балгарски компании и с членовете си в гр. Чикаго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

39

Red or Dead

19.09 2016 в 18:29

Е'БАЧИ КИЧКА... FOREVER.....преЦидент....преЦидент....

10538

38

Black Hex

19.09 2016 в 15:41

къценце-е-ееее
а тази точка от правилата чел ли си я?

2. Дублирани профили

При съмнения за използване на множество регистрации на един потребител, модераторите могат да блокират съмнителните профили.

къцамунчо, внимавай да не попаднеш под ударите на закона на оффмедия. Мдам. Кой ще блъска сега по нощите "червени осмици" и кой ще гризне дръвцето след това. КОЙ? Еми как кой - кичанчо порностатиста! Форевър!
:))))

10538

37

Black Hex

19.09 2016 в 15:37

14:54:44 - 15:32:23
За 37мин "САМО" 31 поста. Чаткай си там, план имаш да изпълняваш. Все пак постиженията са ти по пост по 18сек. Е обикновено тайно и в малките часове на денонощието. Скришом, да не те види никой.
Мамин златен.
Ако те държат в рамките на едната точка като възможност за оценяване ще получиш разрив на сърцето.
:)))))

Всъщност за това бих призовал нормалните хора. Бял ден да не видиш. Все с по една точка да можеш да оценяваш!
ха-ха-хаххх

10538

36

Black Hex

19.09 2016 в 15:32

ама си убавец бе-е-еееее


https://goo.gl/jGXBBF

а кицамунчо? Не ли? Не, не, ама да! Аналфатко с уклон към едипов комплекс, не излязъл от орална фиксация.

10538

34

Black Hex

19.09 2016 в 15:13

кицо ма, защо не пишеш от този профил?

http://id.offmedia.bg/profile/e9e6e0ff07439122654c4dc008cbcd04

Или той ти е само да блъскаш десятки?
Е те вече станали осмици :(
ха-ха-хахх

ЕДИНИЦИ! ЕДИНИЦИ ТРЯБВА ЗА ТЕБ!
Бан денонощен и безпрекословен.
Нали другарко?
Иначе порносерсема освен да спами и обижда друго не знае.

10538

32

Black Hex

19.09 2016 в 15:02

"нема ли модератори тук да чистят от такава смрад? "

11. http://offnews.bg/news/Kultura_33/Pocheten-Oskar-za-Dzheki-Chan_635431.html?allr=true&order=ASC#comments

10538

31

Black Hex

19.09 2016 в 15:01

кицанчо, кво станА? нема десетки вече, а?
:)
И пак те е пожалил ментора ти. Аз на мястото на Йончев наистина бих те изритал като гадно въшляшо псе. Като луда крава с дерматит.
Селф-мейд чикибоец. Не ти спори сега да си слагаш по една "единичка" лайкчета? А? Ще понатрупаш точици, както направи предния път с хиляди безсмислени коментари и после ще с "самооцениш" със задна дата.
нещастното чикибойче то.